πατήστε στην εικόνα

----------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------

Your image is loading...

------------------------------------------------------

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία ακόμη εβδομάδα παράτασης ζητούν οι φοροτεχνικοί


Μία ακόμη εβδομάδα παράτασης ζητούν οι φοροτεχνικοί με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σε αυτήν τονίζουν πως μια πιθανή παράταση δεν θα είχε επίπτωση ούτε στον προγραμματισμό εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ ούτε και στα δημόσια έσοδα, αφού ως γνωστόν η πρώτη δόση καταβολής του φόρου εισοδήματος είναι η 29η Ιουλίου.

«Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι, ακόμα και η παράταση μιας εβδομάδας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων (π.χ. μέχρι 22/7/2016) δεν θα επηρεάσει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία, ούτε φυσικά θα επιφέρει κάποια αρνητική συνέπεια στα δημόσια έσοδα» προσθέτουν ακόμη.

Αύριο Παρασκευή 15/7 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5,8 εκατ. δηλώσεις.

Σε ό, τι αφορά στα νομικά πρόσωπα οι υποβολές έχουν φτάσει περίπου τις 190.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 250.000 που αναμένεται να υποβληθούν.

Share on Google Plus

mixalis