Μην παραδίδεται την πόλη της Bέροιας στην αρχαιολογία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μην παραδίδεται την πόλη της Bέροιας στην αρχαιολογία

ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Αύριο στο Δημ. Συμβούλιο της πόλης θα συζητηθεί αν θα κηρυχτεί η πόλη ολόκληρη σε αρχαιολογικό χώρο, έτσι ώστε όλα μα όλα να περνανε από το χέρι της Αρχαιολογίας. Με τα γνωστά αποτελέσματα σε όσους χρειάστηκε να συναλλαχτούν ή να εξυπηρετηθούν.
Είναι γνωστό και το αποτέλεσμα της συζήτησης, αφού θα καταναλωθούν ώρες ολόκληρες για ένα θέμα που δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη, αλλά και να υπήρχε μπροστά στην κοινή κατακραυγή….  Και φυσικά δεν είναι ώρα και για κροκοδείλια δάκρυα.
Είναι πολύ σοβαρό όμως να αναλύσει κάποιος το πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί δεν έγιναν αυτά νωρίτερα σε άλλες θητείες;  Γιατί γίνονται τώρα;  Από ποιον και γιατί γίνονται;  Τι επιδιώκεται; Θα υπάρχει Δήμαρχος στην πόλη αυτή ή θα πρέπει αύριο να παραδώσει τα κλειδιά στην αρχαιολογία; Γιατί πρώτο μέλημα της Δημοτικής αρχής ήταν η μονοδρομηση της Μητροπόλεως, κλπ
Βέβαια αν ψάξει κανείς να δει που θα παραδοθούν, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για να αντιληφτεί κανείς πολλά περισσότερα.
Κινδυνεύουν πλέον επιχειρήσεις, δραστηριότητες, φορείς ενεργοί που δραστηριοποιούνται στην πόλη, κλπ ώστε να είναι ερμαιοι των αποφάσεων μιας άλλης αρχής  κι όχι των αιρετών που εκλέγει η πόλη και μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον της.
Κύριοι,
Δώσατε βήμα όταν αφήνατε τον νομικό Σύμβουλο του Δήμου να σας λέει ότι αν δεν ψηφίσετε έτσι θα σας κάνει μήνυση η αρχαιολογία,
Δώσατε βήμα όταν ενώ δεν απαιτείτε από τον νόμο, εσείς σε εκείνη την αίθουσα ζητούσατε την γνώμη της αρχαιολογίας ή την λαμβάνατε υπόψη.
Δώσατε βήμα όταν για 30 χρόνια η αφετηρία των αστικών βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία κι εσείς τον 31 χρόνο συντασσόσασταν με την αρχαιολογία κι ανακαλύπτατε ότι «εμποδίζεται η ορατότητα του μνημείου».
Και με αυτά αλλά και αλλά, όταν δίνεις χώρο για το πρώτο βήμα, τότε αφού βρίσκουν πεδίο κάνουν και το δεύτερο... Στο Δημ. Συμβούλιο η ψήφος δεν είναι σηκώνω απλά το χεράκι μου ή πάω τουαλέτα…. Οι συνέπειες αργά ή γρήγορα έρχονται μπροστά….
Μην κάνετε κάποιοι τους ανήξερους και κάνετε  πως δεν γνωρίζετε πως φτάσατε ως εδώ. Αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και σώστε το. Αφήστε τα ψηφίσματα (γράμματα στο Θεό….) και πολεμήστε γι αυτήν την πόλη. Αφήστε ότι «το βρήκαμε στο δεύτερο βήμα κι όχι στο πρώτο», γιατί δεν σας τιμά να το λέτε ότι πιάνεστε αδιάβαστοι. Δεν γίνετε να μην έχει φωνή η πόλη. Δεν γίνετε να μαθαίνει για το μέλλον της από άλλους. Δεν είναι «απλά ενημερωθήκαμε…». Δεν είναι απλά «διαφωνώ με το πρώτο βήμα…». Κι αν δεν σας υπολογίζουν πρέπει να μάθουν να το κάνουν. Επιτέλους!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες