Εντός Ιουλίου η καταβολή 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Εντός Ιουλίου η καταβολή 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων

Έως τον Οκτώβριο θα διατεθούν συνολικά 514 εκατ. ευρώ για συντάξεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι περισσότεροι από 90% των συνταξιούχων θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη και με τις νέες διατάξεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο θα καταβληθούν 1.500 εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, 1.200 από το ΤΑΥΤΕΚΩ και 250 από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι, περίπου 370.000 νέοι συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη, λόγω της μεγάλης καθυστέρηση που υπάρχει, ενώ έκανε λόγο για περικοπή 30% στις νέες συντάξεις, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Πετρόπουλο ότι «αυτό δεν προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου».

Όπως είπε ο υφυπουργός, 7,2% των συνταξιούχων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μικρότερη των 384 ευρώ, ενώ προσωρινή σύνταξη μεταξύ 384 ευρώ κι 768 ευρώ λαμβάνουν 83,6% των συνταξιούχων.

Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η νομοθετική δέσμευση γι απόδοση προσωρινών συντάξεων μέσα σε δύο μήνες είναι συντριπτική, σε σχέση με την παλιότερη κατάσταση, όταν παρουσιαζόταν συνήθως εξάμηνη αναμονή και πρόσθεσε ότι με τις νέες διατάξεις θα υπάρχει και καλύτερη χρηματοδοτική ροή και ταχύτερη έκδοση της οριστικής σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες