Τα μυστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων- Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τα μυστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων- Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Ό,τι και να κάνει ένας φορολογούμενος το κράτος θα έχει... συνέχεια! Αυτό υποστηρίζει ο φοροτεχνικός...
Γιάννης Γκόγκος μιλώντας στο ka-business.gr και εξηγεί τα... μυστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων. 

Σύμφωνα με τον ειδικό μέχρι και αυτή την ώρα έχει κατατεθεί μέσω του συστήματος TAXIS μόλις το 30% των συνολικών φορολογικών δηλώσεων που θα έπρεπε να κατατεθούν. Ο κ. Γκόγκος εξηγεί πως «όποτε κι αν καταθέσει ο φορολογούμενος τη δήλωσή του δεν θα αλλάξει η ημερομηνία καταβολής του φόρου».

«Το TAXIS εργάζεται κανονικά. Ωστόσο μετά τις 20 Ιουνίου ενδεχομένως να μπλοκάρει. Η αλήθεια είναι ότι μόλις 1 στους 3 έχει υποβάλει τη δήλωσή του. Οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν μέχρι 30.06. Ο φόρτος που θα δεχτεί το σύστημα θα είναι μεγάλος και ενδεχομένως να πέσει».

Σύμφωνα με τον γνωστό φοροτεχνικό αυτοί οι οποίοι έχουν σπεύσει να καταθέσουν φορολογική δήλωση είναι εκείνοι που έχουν να λαμβάνουν επιστροφή φόρου και όσοι θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους συνεπείς. «Είτε υποβάλλει κάποιος την φορολογική του δήλωση σήμερα είτε στο τέλος Ιουνίου η πρώτη δόση θα είναι στα τέλη Ιουλίου. Δεν παίζει κανέναν ρόλο το πότε θα κατατεθεί» αναφέρει.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να αποπληρώσουν το χρέος τους προς την εφορία σε τρεις δόσεις: τέλη Ιουλίου, τέλη Σεπτεμβρίου και τέλη Νοεμβρίου. Για πρώτη φορά στα χρονικά μάλιστα δεν τυγχάνουν κάποιας έκπτωσης όσοι αποπληρώσουν το συνολικό χρέος του εφάπαξ. «Δεν υπάρχει κίνητρο να τα πληρώσει όλα εφάπαξ κάποιος».

Ο κ. Γκόγκος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που το σύστημα «TAXIS» «πέσει» να δοθεί μια μικρή παράταση μετά τις 30 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει ένας φορολογούμενος εάν δεν υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση είναι τα εξής:

- Εκατό ευρώ για κάποιον που έχει βιβλία εσόδων/εξόδων

- Μέχρι 500 ευρώ για κάποιον που διαθέτει βιβλία Γ' Κατηγορίας

- Εάν η δήλωση είναι χρεωστική τότε κάθε μήνας πληρώνεται με επιπλέον χρέος 0,75% επί του συνολικού ποσού.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιάννης Γκόγκος: «Το κράτος έχει μια συνέχεια. Η φορολόγηση θα υπάρχει είτε το ένα κόμμα είναι στην εξουσία, είτε το άλλο. Καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τη δήλωσή τους». Σύμφωνα με τον ίδιο τα capital controls επηρεάζουν τη διαδικασία καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα.

Post Bottom Ad

Σελίδες