«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ ...» - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

15 Ιουν 2016

«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ ...»

Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στη Βέροια

Ειρήνη Δερέμπεη
Λιζέτα Καλημέρη
Fide Köksal
Κάρολος Κουκλάκης
Δημήτρης Μπάσης
Μάνος Πυροβολάκης


& σημαντικοί σολίστες μουσικοί

Τρίτη 12 Ιουλίου , ώρα 9.30 μ.μ , θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά ... μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ ... μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα ... Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Κι ας ακούγεται ο «Ερωτόκριτος» τώρα στο Κορδελιό και το «Σμυρνέικο Μινόρε» στη Θεσσαλονίκη ... Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη … δύο τόποι με έντονους ιστορικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά». To βραβευμένο  μουσικό video του Ερωτόκριτου, με τη συμμετοχή 77 καλλιτεχνών και το μουσικό video - αφιέρωμα / ντοκυμαντέρ στη Σμύρνη, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες, που μόλις ολοκληρώθηκε (μετά από δύο χρόνια γυρισμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στη Σμύρνη, στο Αϊβαλί και στη Φώκαια) γίνονται παράσταση, με σημαντικούς συντελεστές και πλούσιο οπτικό υλικό.
Μαζί μας αγαπημένοι ερμηνευτές και σολίστες που μας μεταφέρουν νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια από την Κρήτη, τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Μια διαπολιτισμική μουσική παράσταση που αντιτάσσει στον ξενοφοβικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στις σύγχρονες μεταναστευτικές ροές, τις θύμησες της δικής μας ιστορίας…

Ερμηνεύουν:
Ειρήνη Δερέμπεη
Λιζέτα Καλημέρη
Fide Köksal
Δημήτρης Μπάσης
Μάνος Πυροβολάκης

Συμμετέχουν οι σημαντικοί σολίστες:
Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν)
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)
Κάρολος Κουκλάκης (νυκτά)
Γιώργος Παππάς (νυκτά)
Tigran Sargsyan (πνευστά)
Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοραής Δαμάτης
Πρωτότυπα σκίτσα: Soloup

Ενορχηστρώσεις – Επιμέλεια Ορχήστρας:
Τάκης Φραγκούς

Συμμετέχουν :
Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας
Σύλλογος Κρητών Ν.Ημαθίας
                    


Λίγα λόγια για τη δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»

Η δράση «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» ξεκίνησε το  2011 με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού video, με μουσικό θέμα τον «Ερωτόκριτο», στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά 77 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκλονιστική με μηνύματα υποστήριξης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ παράλληλα το video έλαβε τιμητική διάκριση στο Doc Festival Χαλκίδας το 2011, ειδικό έπαινο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 και χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η δεύτερη δράση της ομάδας είναι ένα μουσικό video και ένα ντοκυμαντέρ  αφιερωμένα στη Σμύρνη. Σε μια κοινωνία που ανέπτυξε και στήριξε τις τέχνες και  αποτέλεσε την πιο επιτυχημένη έκφραση διαπολιτισμικότητας της νεότερης ιστορίας. Μαζί μας περισσότεροι από  100 καλλιτέχνες - σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής - αλλά και καλλιτέχνες από το εξωτερικό, με γυρίσματα σε 70 τοποθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η διαμόρφωση διαπολιτισμικής συνείδησης, αναδεικνύοντας μια κοινωνία που στηρίχθηκε στο σεβασμό της πολιτισμικής ετερότητας.

Παράλληλα,  προβάλουμε σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ενώ επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τη νεότερη γενιά και να διατηρήσουμε την ιστορική της μνήμη, χρησιμοποιώντας το πιο αποτελεσματικό μέσο … τη Μουσική!

Υπεύθυνες Οργάνωσης & Επικοινωνίας:
Έλλη Ρουμπέν - erouben@gmail.com
Νανά Καραγιαννίδου – kepa@veriaculture.gr , 2331078100 & 2331078120


Έναρξη Προπώλησης : Τρίτη 19 Ιουνίου

Σημεία Προπώλησης :
ΒΕΡΟΙΑ
• ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ , Π.Μελά & Μπιζανίου γωνία, τηλ 2331078100
• Βιβλιοπωλείο  ΕΠΙΚΑΙΡΟ, Βενιζέλου  36, τηλ.2331024612
• καφέ ΜΠΡΙΚΙ, Μητροπόλεως  44, τηλ. 2331020201
• ουζερί  ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ , Μητροπόλεως 12  τηλ.   2331120327
• καφέ  ΚΟΧΛΙΑΣ, Ιπποκράτους 24 , τηλ. 23310 72309
• Μεζεδοπωλείο Μαρμίτα , τηλ
ΝΑΟΥΣΑ
• Νάουσα : καφέ HOME , πλατεία Καρατάσου , 2332029370

Pages