26 Ιουν 2016

Πρόβλημα με το νερό έχουν οι κάτοικοι στα Ριζώματα


Αγαπητέ/ή Συντάκτη/Συντάκτρια,

Σας στέλνω αυτό το e-mail για να σας ενημερώσω σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στην κοινότητα των Ριζωμάτων. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι, άλλοτε ολόκληρη η κοινότητα και άλλοτε οι μισοί κάτοικοι, με το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και αργά το απόγευμα, το νερό στις βρύσες των σπιτιών μας είναι από λιγοστό μέχρι ανύπαρκτο. Το πρόβλημα ξεκίνησε μία εβδομάδα πριν και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα. Η απάντηση από τους αρμόδιους είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι!

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι, πέρα από τι είναι ένα απαραίτητο αγαθό για τον άνθρωπο, οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. Την τελευταία πενταετία έχουμε περάσει ουκ ολίγα με το θέμα τις ύδρευσης. Πριν 4 χρόνια, τα πρωινά το νερό είχε ένα βαθύ μαύρο χρώμα, ανακαλύπτοντας αργότερα ότι στη δεξαμενή είχε βρεθεί όλη η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και νεκρά ζώα! Η δεξαμενή δεν είχε και πιθανότητα δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές. Κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της μειωμένης πίεσης του νερού για μερικές ώρες. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν φέτος, στα τέλη του Μάη, όπου το 70-80% των κατοίκων υπέστη δηλητηρίαση- γαστρεντερίτιδα! Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και το κοντινότερο κέντρο υγείας είναι το νοσοκομείο Βεροίας, 35 χιλιόμετρα μακριά!

Θεωρώ πως αυτό που συμβαίνει, είναι έγκλημα. Η αμέλεια της αυτοδιοίκησης φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν βρισκόμαστε ούτε στην Βενεζουέλα για να μας κόβουν βασικά αγαθά καθημερινά αλλά ούτε και σε μια έρημο να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτά.

Ελπίζω το πρόβλημα μας να βρει το δρόμο της δημοσιότητας και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει αυτούς που χρειάζεται προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ,

ένας κάτοικος Ριζωμάτων.