Στις ζημιές από το χαλάζι ο Α. Βεσυροπουλος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Στις ζημιές από το χαλάζι ο Α. Βεσυροπουλος

Κοντά στους παραγωγούς που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση, που έπληξε την Ημαθία και κυρίως τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, βρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών, Σωτήρη Τόκα.

Μετά την επίσκεψη στις περιοχές που επλήγησαν και την συζήτηση που είχαν με τους παραγωγούς των περιοχών, ο Βουλευτής Ημαθίας, με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τον Αντιδήμαρχο, πραγματοποίησαν συνάντηση με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, κα. Μαρία Παππά και  ζήτησαν να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε:

«Οι αγρότες μας, για άλλη μια φορά είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, από τα καιρικά φαινόμενα. Για πρώτη φορά όμως, οι αγρότες, μαζί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία με τα φορολογικά και τα ακραία εισπρακτικά μέτρα που επιβάλλει στο ασφαλιστικό, τους οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο.
Σε όλα αυτά, πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός, ότι έχουν σταματήσει οι εκτιμήσεις από τον ΕΛ.Γ.Α., καθώς απέχουν οι εκτιμητές από τις εργασίες τους,  λόγω της περικοπής των οδοιπορικών αποζημιώσεων που λάμβαναν. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα καταθέσω, άμεσα, ερώτηση στη Βουλή. Το ελάχιστο που πρέπει να εγγυάται μια κυβέρνηση είναι η ταχύτητα στους ελέγχους και στις εκτιμήσεις των ζημιών που υφίστανται οι αγροτικές καλλιέργειες αλλά και η άμεση εκταμίευση των αποζημιώσεων για τους δικαιούχους».

Post Bottom Ad

Σελίδες