Κερδισμένοι και χαμένοι από τις φορολογικές αλλαγές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις φορολογικές αλλαγές

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία για όλους τους Ελληνες, έρχεται με την ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι στη Βουλή.
Από του χρόνου και για τα φετινά εισοδήματα οι πολίτες όλων των κατηγοριών θα δουν ανατροπές, άλλοτε αυξήσεις στους φόρους, άλλοτε μειώσεις.
Οι φορο-ανατροπές
Με τη νέα κυβερνητική πρόταση:
• Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς προστατευόμενα τέκνα έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.182 ευρώ και μέχρι 9.545 ευρώ θα υποχρεώνονται να καταβάλουν φόρο εισοδήματος έως και 300 ευρώ τον χρόνο.
• Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς προστατευόμενα τέκνα έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 9.545 ευρώ και μέχρι 18.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος 300 ευρώ τον χρόνο.
• Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσιες αποδοχές πάνω από 18.000 ευρώ και μέχρι 27.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες επιβαρύνσεις με επιπλέον φόρο εισοδήματος από 80 έως 400 ευρώ τον χρόνο.
• Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά έχουν ετήσιες αποδοχές πάνω από 27.000 και μέχρι 54.000 ευρώ θα ωφεληθούν με μειώσεις από 20 έως και 580 ευρώ τον χρόνο στον φόρο εισοδήματος.
• Οι μισθωτοί με ετήσιες αποδοχές άνω των 54.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες επιβαρύνσεις στον ετήσιο φόρο εισοδήματος που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερο των 54.000 ευρώ είναι το ετήσιο εισόδημα.
Με τις φορο-ανατροπές που έρχονται από τα φετινά εισοδήματα, φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα θα πληρώνουν φόρους διαφορετικού ύψους.
Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με την Ημερησία, θα καθορίζονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και συγκεκριμένα τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών, αλλά και με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο ύψος ετήσιου εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός που δεν έχει παιδιά, διαφορετικό ο μισθωτός με ένα ή δύο παιδιά, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίας, άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια και άλλο ο αγρότης.
Οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα δουν ξανά το φορολογικό «λογαριασμό» τους να «φουσκώνει», ενώ άλλοι θα διαπιστώσουν φορο-ελαφρύνσεις. Πάντως σε κάθε περίπτωση διατηρούνται οι στρεβλώσεις του φορολογικού συστήματος. Και αυτό γιατί, για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δικαιούνται το έμμεσο αφορολόγητο όριο λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάστασή τους, ενώ δεν ισχύει το ίδιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια, αφού το ίδιο ποσό φόρου θα πληρώνει αυτός που δεν έχει παιδιά με αυτόν που έχει δύο ή τρία παιδιά και έχει αυξημένες δαπάνες.

Post Bottom Ad

Σελίδες