Ενημέρωση για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια

Από την πρώτη μέρα της άφιξης των προσφύγων στην πόλη μας τα μέλη της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας βρέθηκαν δίπλα τους αλληλέγγυα ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη η διαβίωσή τους για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
Ως Πρωτοβουλία συμμετέχουμε στο Συντονιστικό Όργανο του δήμου Αλεξάνδρειας που έχει συσταθεί από την διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου και στο βαθμό που είναι δυνατόν συνδιαμορφώνουμε τις κινήσεις και δράσεις που έχουν ως αποδέκτες τους 300 και πλέον πρόσφυγες στο 722ΤΜΧ.
Σήμερα το πρωί μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας μετέφεραν τμήμα της βοήθειας, που είχε συσκευαστεί σε κουτιά στον σύλλογο των Ποντίων, στην αποθήκη που διαμορφώθηκε εντός του 722 και τακτοποιήθηκαν στα ράφια ώστε να γίνει πιο εύκολο και λειτουργικό το έργο μας.
Για αρκετές ώρες δυο εθελόντριες από την ομάδα του Δήμου καθάριζαν τα ράφια και δυο Άγγλοι ακτιβιστές μαζί με τα μέλη της Πρωτοβουλίας μας καθώς και δυο μέλη του συντονιστικού ξεφορτώσαμε και τακτοποιήσαμε στα ράφια τα είδη.
Επίσης, διανεμήθηκαν σε όλες τις σκηνές λεκάνες, κουβάδες και λάμπες με μπαταρίες που έφερε στην αποθήκη η τοπική εκκλησία.
Αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η εργασία στην αποθήκη που αφορά στην ταξινόμηση και τακτοποίηση στα ράφια των ρούχων που ήδη μεταφέρθηκαν στο χώρο.
Είναι προφανές ότι απαιτούνται διαθεσιμότητες, εθελοντές. Καλές είναι οι δηλώσεις και οι φωτογραφίες αλλά οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν ικανοποιούνται χωρίς προσωπική παρουσία και δουλειά.

-Καλούνται τα μέλη της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας σε ανοιχτή συνέλευση που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στις 8μμ στο καφέ Garden στην Αλεξάνδρεια, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες