ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS: ΔΡΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

5 Απρ 2016

ΔΡΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων – Δασκίου – Σφηκιάς, επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (Σάββατο 2 Απριλίου) την περασμένη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2015, αφιέρωσαν λίγο εποικοδομητικό χρόνο σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Παρθένας Τσιλιγγερίδου, δραματοποίησαν το διδακτικό-παραβολικό παραμύθι του Eric Battut «Πόλεμος χωρίς αιτία» και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.  Στο τέλος, απέδωσαν επί σκηνής και το δικό τους, εναλλακτικό σενάριο που είχαν διαμορφώσει, το οποίο, αν ακολουθούνταν, θα είχε συντελέσει στο ν’ αποσοβηθεί η παράλογη σύρραξη.  Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με τους θεατές να προτείνουν παρόμοια μέσα αποτροπής συγκρούσεων στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Στην συνέχεια, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σεμνή παρουσίαση του βιβλίου «Ο φυλακισμένος ποντικός»  των εκδόσεων Πατάκη, από τον ίδιο τον συγγραφέα και υπεύθυνο δάσκαλο του Ολοημέρου Τμήματος του Σχολείου κο Αθανάσιο Μελετίδη.  Ο συγγραφέας μίλησε στην παιδιά για τους πρωταγωνιστές του παραμυθιού του και την ιστορία τους, που θυμίζουν τους αισώπειους μύθους, αφού παραπέμπουν σε ανθρώπινους χαρακτήρες και βίους.  Στην συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις τόσο σχετικά με την συγκεκριμένη διήγηση όσο και με τις προϋποθέσεις συγγραφής και εκδόσεως ενός παιδικού βιβλίου.
Τα παιδιά συμμετείχαν και στις δύο δραστηριότητες με ενθουσιασμό.  Δόθηκε δε το έναυσμα για το πώς θα μπορούσαν να παρουσιάσουν σε θεατρική ή κινηματογραφική μορφή και άλλα βιβλία που διάβασαν ή σκοπεύουν να διαβάσουν.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μιχαήλ Αθ. Μπούρας