Ποιοι εκλέγονται στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ποιοι εκλέγονται στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ..

Δείτε ποιοι εκλέγονται στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Τη ριζική ανανέωση του κόμματος και την αναδιάταξη του εσωτερικού σκηνικού στη ΝΔ σηματοδοτεί η εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Είχαν προηγηθεί έντονες «ζυμώσεις» και...
παρασκηνιακές συγκρούσεις, ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι εσωκομματικές «φυλές» στη νέα Πολιτική Επιτροπή, τα αιρετά μέλη της οποίας αυξήθηκαν τελικά το βράδυ του Σαββάτου, και, αντί για 100, όπως ήταν η αρχική καταστατική πρόταση της ηγεσίας, έγιναν 150.

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ενεπλάκη στις σχετικές διαδικασίες, δίνοντας μάλιστα εντολή να μην είναι υποψήφιοι οι στενοί προσωπικοί του συνεργάτες, τα επιτελικά στελέχη του κόμματος (γραμματείς, αναπληρωτές γραμματείς), αλλά και οι διευθυντές πολιτικών γραφείων, το παρασκήνιο ήταν έντονο, καθώς όλα τα κορυφαία στελέχη ήθελαν να έχουν επιρροή. Οι υποψήφιοι ήταν 238 σύνεδροι, ενώ πολλοί δεν κατέθεσαν τελικά υποψηφιότητα, διότι το νέο καταστατικό προβλέπει το ασυμβίβαστο κομματικού ρόλου και κρατικής θέσης.

Στον εκλογικό κατάλογο ήταν εγγεγραμμένοι 4.839 σύνεδροι και ψήφισαν 3.216 (καθώς πολλοί που ήταν από επαρχία αναχώρησαν νωρίτερα), πράγμα που σημαίνει ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 66,5%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 3.165, λευκά 6 και άκυρα 45.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα, πρώτος βγήκε, με 640 ψήφους, ο Γιώργος Κατσαούνος, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης με 560 σταυρού. Την τρίτη θέση κατέλαβε, επίσης με 560 ψήφους, ο Αχιλλέας Λιούλιας (αναπληρωτής Γραμματέας στη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού).

Συνολικά:
Ψήφισαν: 3.216
Λευκά: 6
Άκυρα: 45
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 3.165

Post Bottom Ad

Σελίδες