Διπλή εισφορά στα ταμεία για παράλληλα ασφαλισμένους.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Διπλή εισφορά στα ταμεία για παράλληλα ασφαλισμένους..

Διπλή εισφορά για σύνταξη θα καταβάλουν οι «νέοι», από την 1/1/93 και μετά, παράλληλα ασφαλισμένοι ως «μισθωτοί» στο ΙΚΑ και ως «αυτοαπασχολούμενοι», με «μπλοκάκι»...
στον ΟΑΕΕ.

Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όσους απασχολούνται ως μισθωτοί και έχουν παράλληλα μια επαγγελματική δραστηριότητα ή συμμετέχουν σε κάποια εταιρεία, αφού θα επιβαρύνονται με υπέρογκα ποσά ασφαλιστικών εισφορών.

Την κατάργηση του δικαιώματος επιλογής Ταμείου -και της δυνατότητας απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διπλού ασφαλίστρου προβλέπει νέα διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού.

Η αλλαγή που θα επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, θα γίνει στο πλαίσιο του γενικού κανόνα για την καταβολή ασφαλίστρων, από την 1/1/2017, με βάση το συνολικό εισόδημα από την εργασία.

Μέχρι σήμερα οι νέοι ασφαλισμένοι, για τους οποίους προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, έχουν το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, εφόσον συμπληρώνουν 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα στο ΙΚΑ για όλο το χρονικό διάστημα της παράλληλης απασχόλησής τους.

Εάν κατά τη διάρκεια της παράλληλης απασχόλησης ο χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ υπολείπεται των 25 ημερών ασφάλισης, υπάγονταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση και του ΟΑΕΕ για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες