ΤΟ 4ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 8η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΤΟ 4ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 8η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


   Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Α΄τάξης του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, είχαν την πολύ σημαντική εμπειρία να επισκεφθούν την 8η Μαθηματική Εβδομάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο περίπτερο 8.
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να δουν σημαντικές συλλογές με θέμα τα μαθηματικά, να παρακολουθήσουν διαδραστικά προγράμματα μαθηματικών, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία ρομπότ και projects. Η επίσκεψη ήταν διδακτική στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών και τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγητές : Παπαδόπουλος Κων/νος, Ιωσηφίδου Ελισάβετ, Μπέλλος Άγγελος, Ιντζεβίδου Χριστίνα και Φουτσιτζόγλου Ιωάννα.
   Ομάδα  8 μαθητών του σχολείου υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του μαθηματικού Παπαδόπουλου Κων/νου παρουσίασαν ένα project, « Η εικασία του Πουανκαρέ και η επίλυσή της από το Γκριγκόρι Πέρελμαν». Η επιστημονική αυτή εργασία ήταν από το χώρο της της Τοπολογίας και ήταν από τις  μεγαλύτερες  επιστημονικές ανακαλύψεις  στο χώρο των μαθηματικών. Το project αυτό θα παρουσιασθεί και στη Βέροια στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και κοινό.
   Την ομάδα μαθητών που εργάσθηκε και παρουσίασε το project αποτελούσαν οι μαθητές : Ανάστου Δήμητρα, Ζαχαριάδου Κων/να, Κοντογιάννη Ιωάννα-Τζένη, Μουστακίδου Ειρήνη, Ουσουλτζόγλου Ορέστης, Τζέμης Νίκος, Τζιούρτζια Σταυρούλα και Τούντα Στεργία.

Post Bottom Ad

Σελίδες