Ηχηρό και μελωδικό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016, από την πλατεία Δημαρχείου, - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ηχηρό και μελωδικό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016, από την πλατεία Δημαρχείου,

         
 Ηχηρό και μελωδικό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016, από την πλατεία Δημαρχείου,  η ομάδα «Νότες για την Ειρήνη» του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Δώσε ευκαιρία στην Ειρήνη» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας, στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Ειρήνη. Η ομάδα συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.
         Τα μέλη της ομάδας συγκίνησαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί παρουσιάζοντας μια διαδραστική παράσταση με επιλεγμένα ποιήματα και τραγούδια από σημαντικούς δημιουργούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι οποίοι στηλιτεύουν τον πόλεμο, με στίχους του ποιητή της Ειρήνης, Νικηφόρου Βρεττάκου,  με τους οποίους ξεδιπλώνεται η ομορφιά της ειρηνικής ζωής αλλά και με συγκλονιστικές μαρτυρίες των αθώων παιδιών – θυμάτων πολέμου. Σε αυτά τα παιδιά του πολέμου ήταν άλλωστε επικεντρωμένη και αφιερωμένη η παράσταση.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν από μικρούς φίλους της ομάδας ποιήματα στο κοινό που μετέφεραν ειρηνικά μηνύματα και τα οποία είχαν σχεδιάσει οι μαθητές της β΄ γυμνασίου του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, προκάλεσαν οι ζωγραφιές οι οποίες σχεδιάστηκαν από παιδιά που παρακολουθούσαν την εκδήλωση και τα οποία παρακινήθηκαν από τα μέλη της ομάδας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της ζωγραφικής εμπνεόμενα από την μουσική και τα ποιήματα που άκουγαν.
        Την επιμέλεια του παράστασης που παρουσιάστηκε είχε η φιλόλογος και υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας, Χαρά Σκουμποπούλου, σε συνεργασία με τη μουσικό, Γεωργία Ιωαννίδου, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα και είχε την επιμέλεια της ενορχήστρωσης και διδασκαλίας των τραγουδιών. Ευχαριστούμε την κ. Κική Ιντζεβίδου για την συμβολή της και τον κ. Κώστα Γεωργίου για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση.
         Πλούσιο υλικό για το θέμα της ειρήνης και του πολέμου καθώς και για τη δράση της ομάδας μπορείτε να πληροφορηθείτε από το ιστολόγιό της: http://notesgiatineirini.blogspot.gr/

Post Bottom Ad

Σελίδες