Λίνα Τουπεκτσή …Από την Βέροια στην Αθήνα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Λίνα Τουπεκτσή …Από την Βέροια στην Αθήνα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος

H Bεροιώτισσα σχεδιάστρια φέτος μας ξάφνιασε θετικά ακόμα μια φορά. Ένα βήμα πιο κοντά στην επαγγελματική της εξέλιξη που την καταξιώνει στο χώρο του εικαστικού κοσμήματος και δημιουργεί υπογραφή στα καλλιτεχνήματα της.
Α Jewel made in Greece 2016.

Μια πλατφόρμα Ελλήνων σχεδιαστών χειροποίητου ελληνικού κοσμήματος που έχει ως στόχο να προάγει τον πολιτισμό και να ταξιδέψει το κόσμημα στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Η τρίτη ετήσια συνάντηση δημιουργών εικαστικού κοσμήματος επιφύλασσε ωστόσο, μία ακόμα έκπληξη στους επισκέπτες, αφού φιλοξένησε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τίτλο «Ασκήσεις Ύλης» με σχεδιαστές καταξιωμένους ή νέους, που δημιουργούν κοσμήματα, χρησιμοποιώντας μέταλλο και εναλλακτικές πρώτες ύλες με εφήμερα υλικά όπως ξύλο, χαρτί, ύφασμα, γυαλί, βάζοντας έτσι την προσωπική τους σφραγίδα. Η Λίνα μέσα από την παρουσίαση της απέδειξε ακόμα μια φορά ότι με σκληρή δουλειά, πείσμα, στόχους αλλά και πάρα πολύ πάθος για ότι δημιουργεί μπορεί να καταφέρει να πραγματοποιήσει ότι βάζει ως στόχο. Σε δήλωση της μας ανέφερε τα εξής «Μέσα από την συμμετοχή μου σε αυτή τη πλατφόρμα από 25-29 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δ.Αθηναίων παρουσίασα μια νέα διαφορετική συλλογή εικαστικών κοσμημάτων δημιουργημένα με ημιπολύτιμα υλικά όπως μαργαριτάρια, λάβα, κοράλλια που συνέθεσαν μαζί ένα αισθητικό αποτέλεσμα διαφορετικό από ότι έχω κάνει έως σήμερα. Κομμάτια ιδιαίτερα που τονίζουν την μοναδικότητα κάθε κυρίας που τα φοράει και αποτελούν το κάθε ένα και ένα ταξίδι δημιουργίας. Ήταν τιμή μου που στο Fashion Show που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια την Έκθεσης με ενδύματα της σχεδιάστριας μόδας Andria Thomais, η ολυμπιονίκης Εύη Μωραιτίδου φόρεσε ένα μοναδικό κόσμημα της συλλογής μου με τίτλο Black Butterfly» Στην ερώτηση μας από πού εμπνέεται και δημιουργεί συνέχεια νέα διαφορετικά κάθε φορά κοσμήματα η απάντηση ήταν άμεση, αυθόρμητη αλλά και απόλυτα σίγουρη. «Κάθε κόσμημα μου είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων. Κάθε κόσμημα μου είναι μια εξωτερίκευση του τι νοιώθω κάθε στιγμή. Μια λέξη, ένα βλέμμα, μια συμβουλή ή μια προτροπή για μένα μετουσιώνεται σε κόσμημα. Στα τελευταία μου κοσμήματα μια πρόταση έχει καρφωθεί στο μυαλό μου. «Αν δεν μπορείς να αλλάζεις διαδρομές, βρες κάτι που θα κάνει την διαδρομή καινούργια»
Εμείς να ευχηθούμε στη Λίνα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και να τιμάει την πόλη μας την Βέροια που τόσο πολύ αγαπάει.

Post Bottom Ad

Σελίδες