450.000 ευρώ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

450.000 ευρώ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων

450.000 ευρώ για το πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων
Περίπου 450.000 ευρώ θα διατεθούν φέτος για την πρώτη φάση του τριετούς προγράμματος αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Ο στόχος του προγράμματος είναι να υλοποιηθεί ένα καινοτόμο σχολείο, το οποίο  θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους, μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει εξασφαλίσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), 1,5 εκ. ευρώ (για την τριετία), ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για επιπρόσθετη χρηματοδότηση του έργου και από το ΕΣΠΑ.
Η αναβάθμιση αφορά σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υποδομές ΤΠΕ των σχολείων και σε ορισμένες περιπτώσεις θα υλοποιείται με ανοιχτές τεχνολογίες και με νέο εξοπλισμό (υλικό και λογισμικό).
Η αναβάθμιση των υποδομών ΤΠΕ θα πραγματοποιηθεί με την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού ή και με την εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας.

Post Bottom Ad

Σελίδες