Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Βέροιας - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

11 Φεβ 2016

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Βέροιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

               Με αφορμή το  σοβαρό  περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης  με τον ξυλοδαρμό ενός Γιατρού και ενός Νοσηλευτή και την φθορά δημόσιας περιουσίας από έναν ασθενή που ήταν σε κατάσταση αμόκ και τελικά συνελήφθη θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
            Ο εργοδότης (δημόσιο στην περίπτωση μας) είναι υποχρεωμένος από την Νομοθεσία να εξασφαλίζει την ασφάλεια στους χώρους εργασίας έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν απρόσκοπτα την εργασία τους. Πολύ δε περισσότερο  στο Νοσοκομείο που είναι ένας πολύ ευαίσθητος χώρος.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αρκετά άλλα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα  μικρότερης εντάσεως μεν, αλλά αρκετά σοβαρά σε σημείο που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.  Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια  της  κρίσης, οι υπάλληλοι (Νοσηλευτές, Γιατροί, Διοικητικοί) κυρίως  στα Επείγοντα  Περιστατικά, στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων που είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά και αλλού, βιώνουν  απαράδεκτες συμπεριφορές από πολίτες.
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προηγούμενη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου  Ημαθίας για την απαράδεκτη στάση της να μην φροντίζει έτσι ώστε να έχουμε εταιρία φύλαξης SECURITY για  λόγους οικονομίας , έτσι ώστε με την παρουσίαση να λειτουργεί τουλάχιστον αποτρεπτικά σε παρόμοια περιστατικά.
Δίνουμε μικρή πίστωση χρόνου στην νέα Διοίκηση έτσι ώστε να ενημερωθεί και να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες  για να διασφαλίσει, ότι οι εργαζόμενοι (γιατροί, Νοσηλευτές ,Διοικητικοί) θα εκτελούν το καθήκον τους με ασφάλεια και με ηρεμία και να γνωρίζει ότι, εάν δεν  το  πράξει  αυτό θα  βρει όλο το προσωπικό απέναντι της.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ακόμη ότι οι υπάλλήλοι του Νοσοκομείου Βέροιας είναι και αυτοί πολίτες αυτής της χώρας , είναι δημόσιοι λειτουργοί έχουν υποστεί και αυτοί της συνέπειες της κρίσης αλλά πολλές φορές δεν τους σέβονται οι πολίτες ημεδαποί και αλλοδαποί και δέχονται καθημερινά φραστικές επιθέσεις χωρίς να φταίνε.  Επιτέλους  θα πρέπει να προστατευτούν και αυτοί από μη προσήκουσες συμπεριφορές και η Διοίκηση θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      


ΒΟΡΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                 ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


                                      Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                     ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Pages