Τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια;


Επιχειρήσεις υπερχρεωμένες σε κλάδους όπως το real estate, τα ξενοδοχεία...
αλλά και τη βιομηχανία βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων fund που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα αναμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των δανειστών για τα "κόκκινα δάνεια".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες έχουν συντάξει και υποβάλλει στους "θεσμούς" σχετικά σχέδια αναδιάρθρωσης με τα fund να έχουν ξεκινήσει διερευνητικές κινήσεις την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κουαρτέτου - κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση αναζητά μια "ήπια" διαχείριση του θέματος και στο πλαίσιο αυτό σε πρώτη φάση πέτυχε παράταση ενός μήνα για τη μη πώληση των "κόκκινων δανείων" που έληγε στις 15/2 και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθακη η ελληνική πλευρά κατέθεσε πρόταση για συνολική απαγόρευση πλειστηριασμών για κόκκινα δάνεια που έχουν προσημείωση πρώτης κατοικίας.

Πάντως κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι μια καθολική παράταση της συζήτησης για τα "κόκκινα δάνεια" μπορεί να δημιουργήσει προσκόμματα στην ανάσχεση της ύφεσης, ενώ οι επικεφαλής του "κουαρτέτου" μιλούν μόνο για ορισμένες εξαιρέσεις και κάποιες σταδιακές προσαρμογές, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων η πώληση των επίμαχων δανείων πιθανότατα τελικά να εξαρτάται από κριτήρια που έχουν να κάνουν
- με το ύψος της ανεξόφλητης οφειλής του δανείου,
- με το πόσο συνεργάσιμος είναι ο δανειολήπτης καθώς και
- με το χρόνο που το δάνειο έχει πάψει να εξυπηρετείται.

Να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα της αναθεώρησης του "νόμου Δένδια" για την ενιαία διαχείριση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μαζί με τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο (εφορίες- ασφαλιστικά ταμεία).

Post Bottom Ad

Σελίδες