Θα χαρτογραφηθούν οι χρεώσεις των τραπεζών για συναλλαγές με νοικοκυριά και επιχειρήσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Θα χαρτογραφηθούν οι χρεώσεις των τραπεζών για συναλλαγές με νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε συνεργασία με το...
ELTRUN, το εργαστήριο ηλεκτρονικού εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα πρόκειται για μια ιστοσελίδα στην οποία θα αναγράφονται συγκεντρωμένα όλες οι χρεώσεις των τραπεζών για κάθε είδους συναλλαγή που κάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ των άλλων πρόκειται για επιβαρύνσεις που αφορούν στην αποστολή εμβασμάτων, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και εταιρειών στο γκισέ, χρεώσεις που γίνονται για τις συναλλαγές μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής αλλά και κόστη αγοράς, ενοικίασης και συντήρησης μηχανημάτων POS.
Εκτός από την ενημέρωση των καταναλωτών σε σχέση με τις χρεώσεις, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι προμήθειες που εισπράττουν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες είναι μεγαλύτερες από το πλαφόν που επιβάλλει ο Κανονισμός 751/2015 της ΕΕ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Δεκέμβρη.

Post Bottom Ad

Σελίδες