Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στο ΣΕΑ Πλατάνου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στο ΣΕΑ Πλατάνου

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στο ΣΕΑ Πλατάνου!
Συγκέντρωση Τροφίμων, Ρούχων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης.
Από την περασμένη Δευτέρα, εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στον σταθμό αυτοκινήτων στον Πλάτανο Ημαθίας επί της Εγνατίας. Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν και δεκάδες μωρά και μικρά παιδιά.
Το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας και με τη σειρά μας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 09.00 το πρωί έως και 02.00 το μεσημέρι και χώρος συγκέντρωσης θα είναι το κατάστημα «ΖΚ Ζευγαρόπουλος» στον Προμηθέα, απέναντι από τα Εβραίικα μνήματα και η «EXPRESS SERVICE» στον περιφερειακό (κοντά στο ξενοδοχείο “ΑΙΓΕΣ”. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των δύο συλλόγων θα μεταφέρουμε και θα παραδώσουμε το υλικό στο ΣΕΑ Πλατάνου.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Βέροιας να συνδράμουν την προσπάθεια που γίνεται καθώς όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται πιεστική αφού καταφθάνουν συνεχώς λεωφορεία με τον αριθμό των προσφύγων να αυξάνεται και οι οποίοι έχουν ανάγκη τροφής, απαραίτητων ειδών ατομικής υγιεινής και ρούχων, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μωρά και παιδιά μικρής ηλικίας που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.
Χρειαζόμαστε πάνες για τα μωρά ηλικίας από 1 ως και 5 ετών καθώς και μωρομάντηλα. Μπισκότα σε συσκευασία, κρουασάν και σοκολάτες. Σερβιέτες για τις γυναίκες. Μπουφάν για παιδιά και ενήλικες, ατομικούς χυμούς, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, γάλατα βρεφικά και εβαπορέ/μακράς διαρκείας, κρέμες για μωρά, ρούχα για μωρά.
Παράλληλα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα και στον κόσμο που καταδικάζουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα και ζητούν παύση των εχθροπραξιών στη Συρία με την άμεση εξεύρεση πολιτικής – ειρηνικής λύσης. Τέλος, οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πρώτον, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση λύση του προβλήματος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μεταθέτουν όλο το βάρος στις χώρες του νότου και δεύτερον, στα πολιτικά κόμματα να αφήσουν στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να βρουν ένα κοινό τόπο συνεννόησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Post Bottom Ad

Σελίδες