Τι περιμένει τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τι περιμένει τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων;


«Καθοδόν…» βρίσκονται τα πρώτα ειδοποιητήρια που στέλνει...
το Υπουργείων Οικονομικών στους κατόχους αυτοκινήτων, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων που έχει στην ηλεκτρονική
βάση της ΓΓΔΕ και στην αντίστοιχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει βεβαιωθεί ότι δεν έχουν ασφαλίσει το όχημα τους.

Οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων εάν δεν συμμορφωθούν καταβάλλοντας τα ποσά της ασφάλισης συν το πρόστιμο των 250 ευρώ σε διάστημα δέκα ημερών από την επίδοση του ειδοποιητηρίου κινδυνεύουν με βαριές διοικητικές και «οικονομικές» κυρώσεις. Επισημαίνεται ότι αν δεν γίνει διευθέτηση εντός του δεκαήμερου ο κάτοχος του ανασφάλιστου αυτοκινήτου θα αντιμετωπίζει:

- Επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ .
- Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
- Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο

Χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι για την πλειονότητα των κατόχων αυτοκινήτων το οικονομικό βάρος της ασφαλιστικής κάλυψής του οχήματος τους είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτο πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν σημαντικές διευκολύνσεις στους πελάτες τους, όπως η τμηματική καταβολή των ασφαλίστρων, προκειμένου να μην έχουν σε κυκλοφορία ανασφάλιστο όχημα. Επίσης εάν ένα ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το κόστος για τον κάτοχο του είναι σαφώς πολλαπλάσιο από το κόστος του ασφαλίστρου και όχι μόνο. Οι ποινικές επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές και κοστοβόρες.

Ας σπεύσουν όσοι έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο να διευθετήσουν αυτή την εκκρεμότητα για να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες συνέπειες τόσο οικονομικές όσο και ποινικές.

Post Bottom Ad

Σελίδες