Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό

Σε απόλυτο αδιέξοδο κατέληξε η πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο πλευρές προσήλθαν στο διάλογο με τις αρχικές τους προτάσεις. Με τις δεκαπέντε προτάσεις που έχουν καταθέσει οι αγρότες στην Κυβέρνηση από τις 10 Φεβρουαρίου 2016 και την κυβέρνηση με τις αρχικές θέσεις πάνω στα νομοσχέδια που θέλει να φέρει, για το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με αγροτικές πηγές που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, οι αγρότες διαφώνησαν κάθετα στο κομβικό σημείο της συζήτησης, που ήταν η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης να εμμένει στην αρχική της θέση, δηλαδή «να υπάρχει σύνδεση του ασφαλιστικού με το φορολογικό». Μάλιστα, η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση της οριστικής απόφασής της, να συνδέεται το ασφαλιστικό με βάση το εισόδημα των αγροτών, δηλαδή κλιμακωτά.

Οι ίδιες πάντα, αποκλειστικές πηγές, εκπροσώπου αγροτών που ήταν μέσα στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και των συναρμόδιων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, πληροφόρησαν το zougla.gr, πως στις «ελληνικές καλένδες» οδηγήθηκε και το θέμα του πρωτογενή τομέα.

«Δεν τα βρήκαμε με τίποτα. Εμμένουν στις θέσεις τους. Εμείς από τη μεριά μας, επιστρέφουμε στα μπλόκα μας και θα ενημερώσουμε τον κόσμο» ανέφερε αποκλειστικά στο zougla.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών που ήταν στην πολύωρη σύσκεψη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες, εκπροσώπου των αγροτών που ήταν στη συνάντηση στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τους είπε πως «οι θεσμοί είναι σκληροί. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο εν λόγω εκπρόσωπος των αγροτών αν και παραδέχθηκε πως η συζήτηση έγινε μέσα σε φιλικό κλίμα ωστόσο χαρακτήρισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού «ως φιλολογική κουβέντα». Οι αγρότες το ερμήνευσαν ως έμμεση απάντηση που είχαν λάβει από τον πρωθυπουργό και είχε αποκαλύψει το zougla.gr «πως δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα αν δεν συνομιλήσει με τους Θεσμούς».

Υπενθυμίζουμε πως η συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης είχε αναβληθεί, με τον Αλέξη Τσίπρα να τους υπόσχεται πως «τα πάντα θα συζητηθούν μόλις επιστρέψει». Σχολιάζοντας οι αγρότες τη στάση τόσο του πρωθυπουργού όσο και των εκπροσώπων της κυβέρνησης που ήταν μέσα στο Μαξίμου, είπαν χαρακτηριστικά: «Τίποτα. Ένα τίποτα. Μια από τα ίδια. Καμία καινούρια πρόταση ή θέση από την κυβέρνηση. Το κυριότερο είναι πως οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι σα να μην υπήρχαν».

Σύμφωνα πάντα με τους παρόντες στη συνάντηση αγρότες, όταν το λόγο πήρε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και στην προσπάθειά του να πείσει τους παρεβρισκομένους συνομιλητές του «πως το νομοσχέδιο είναι σωστό, ορθό και στη σωστή κατεύθυνση» πήρε την άμεση απάντηση από τους εκπροσώπους των αγροτών «πως πρόκειται για το χειρότερο νομοσχέδιο. Καλύτερα να μείνει ως έχει. Να μην πειραχθεί». 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνου του μπλόκου αγροτών «Πράσινα Φανάρια» στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Τσιλιά, που και αυτός από τη μεριά του, επιβεβαίωσε το σύνολο των παραπάνω πληροφοριών και υπογράμμισε: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Πάμε σε γενικό 48ωρο μπλακ-άουτ και μετά αποσυρόμαστε μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Πρέπει να πάμε να καλλιεργήσουμε. Είμαστε στο δρόμο πάνω από ένα μήνα. Θα επιστρέψουμε και θα κάνουμε πολύ δυναμικότερη την παρουσία μας, όταν φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Επίσης το zougla.gr επικοινώνησε και με τον υπεύθυνο του αγροτικού μπλόκου στον Προμαχώνα, Στέλιο Λίτο, όπου παραμένουν αποκλεισμένα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο ίδιος δήλωσε αποκλειστικά: «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δεν ανοίγει τίποτα. Πιθανότατα την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί ευρεία νέα σύσκεψη στον Προμαχώνα, με τους εκπροσώπους των συντονιστικών οργάνων των αγροτών. Εκεί να συζητήσουμε αναλυτικά την πορεία των κινητοποιήσεων μας καθώς και την περαιτέρω στάση μας απέναντι στην ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης να δεχθεί και αν υιοθετήσει τις προτάσεις που της έχουμε καταθέσει».

Post Bottom Ad

Σελίδες