Κλιμακωτό αφορολόγητο από αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Κλιμακωτό αφορολόγητο από αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα


Έως την ψήφιση της διάταξης για τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις... πληρωμές μέσω καρτών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις. Μετά την ψήφισή της θα ισχύσει το νέο σύστημα στο οποίο το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος θα χτίζεται με βάση το ύψος των πληρωμών μέσω καρτών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με διαφορετικό ποσοστό δαπανών μέσω καρτών ανάλογα με το εισόδημα των φορολογούμενων. Η κλίμακωσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 15% για τα χαμηλότερα εισοδήματα και θα φθάνει έως και 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με το άνοιγμα της ειδικής εφαρμογής στο ΤΑΧΙS net. Μέχρι τότε, θα έχουν προωθηθεί και οι διατάξεις που αφορούν τις διευκρινίσεις για τη δήλωση του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και για την εξαίρεση των φοιτητών και των ανέργων με πολύ χαμηλό εισόδημα από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Στόχος είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου από το Μάιο να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την καταβολή του φόρου σε αριθμό μηνιαίων δόσεων αντί για τις τρεις διμηνιαίες που ίσχυε έως πέρυσι.

Post Bottom Ad

Σελίδες