Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη ΠΡΙΝ τα 67 - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

16 Φεβ 2016

Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη ΠΡΙΝ τα 67


Σύνταξη πριν από τα 67, προλαβαίνουν να "κλειδώσουν" χιλιάδες ασφαλισμένοι... και κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, καθώς και υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες και Δημόσιο. 

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» του Ελεύθερου Τύπου δημοσιεύει, σήμερα, έναν αποκαλυπτικό οδηγό για τους ασφαλισμένους που προλαβαίνουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν, ώστε να "κλειδώσουν" κυρίως την πλήρη σύνταξη, χωρίς να παγιδευτούν στο 67ο έτος. 

Οι 4+1 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να αποφύγουν τα 67 

1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση. 

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν, αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. 

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα. 

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

Pages