Αυτές είναι οι 5 ασφαλιστικές απάτες που κοστίζουν σε όλους τους οδηγούς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αυτές είναι οι 5 ασφαλιστικές απάτες που κοστίζουν σε όλους τους οδηγούς


Οι απάτες αυξάνουν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σε βάρος όλων των οδηγών, υποστηρίζουν οι Βρετανοί ασφαλιστές, ενώ η...
Automobile Association κάνει λόγο για αύξηση 89% και έως τις 840 λίρες στα ασφάλιστρα τα τέσσερα τελευταία χρόνια. 

Ιδού τα πέντε συνηθέστερα... κόλπα:

1. Εκούσια ατυχήματα: Το απότομο φρενάρισμα, ώστε χτυπηθεί κανείς από το όχημα που ακολουθεί, είναι από τις κλασικές μεθόδους. Μια νέα είναι η λεγόμενη flash-for-cash: ο πονηρός οδηγός δίνει προτεραιότητα σε άλλον αναβοσβήνοντας τα φώτα, για να πέσει τελικά πάνω του. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι οι απάτες κοστίζουν 392 εκατ. λίρες τον χρόνο στους ασφαλιστές και μετακυλίεται επιπλέον κόστος 50-100 λιρών σε κάθε οδηγό.

2. Εκούσιες φθορές: Ο οδηγός ρίχνει το φταίξιμο σε άγνωστο δράστη και οι ασφαλιστικές συνήθως δεν μπορούν να αποδείξουν το αντίθετο.

3. Στημένες κλοπές: Μερικοί φτάνουν στο σημείο να βάλουν φωτιά στο αμάξι τους ή να το πετάξουν σε κάποια λίμνη, προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση όταν το όχημα τελικά εντοπιστεί.

4. Αξιώσεις για δήθεν τραυματισμούς: Συνηθέστερη πάθηση στον κλάδο του αυτοκινήτου (78% των αξιώσεων στο ΗΒ, έναντι μόλις 3% στη Γαλλία) είναι το σύνδρομο αυχενικού τραυματισμού. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΒΙ, κάθε χρόνο 570.000 ασφαλισμένοι οδηγοί ζητούν αποζημίωση γι’ αυτόν τον λόγο, ανεβάζοντας τα ασφάλιστρα κατά 2 δισ. λίρες συνολικά και κατά 90 λίρες ατομικά.

5. Κρυφές συμφωνίες των ασφαλιστών: Και οι ασφαλιστές όμως έχουν το μερίδιό τους στο φαινόμενο. Πρόσφατη έρευνα της εφημερίδας «The Telegraph» αποκάλυψε ότι κάποιοι κατευθύνουν τους οδηγούς σε συνεργαζόμενα συνεργεία και φροντίζουν να κρατήσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου. Κατόπιν συνεννόησης με τους μηχανικούς, γίνεται ελλιπές σέρβις ή μπαίνουν ανταλλακτικά μαϊμού, τακτική που προφανώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.

Post Bottom Ad

Σελίδες