Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας o Κυριάκος Μητσοτάκης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας o Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας o Κυριάκος Μητσοτάκης
Όγδοος Πρόεδρος της ΝΔ είναι o Κυριάκος Μητσοτάκης, η εκλογή του οποίου στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτεί την έναρξη μίας καινούργιας εποχής όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά και για την ίδια την χώρα που αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση με ισχυρό μεταρρυθμιστικό προφίλ, πολιτικά ανταγωνιστική προς το κυβερνών κόμμα, με ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και με διακηρυγμένη την πρόθεση της ηγεσίας της να συγκρουστεί με τον λαϊκισμό και να δώσει έμφαση στις ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή της αναπτυξιακής πορείας του τόπου.
Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που στο ξεκίνημα αυτής της κούρσας, τον Σεπτέμβριο, τον ήθελαν αδύναμο να εισχωρήσει στο δημοσκοπικά "ισχυρό δίδυμο" Ευάγγελου Μεϊμαράκη- Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε βήμα - βήμα να καταστήσει πλειοψηφικές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ τις απόψεις του για δημιουργική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των δομών του κόμματος, αλλά και να πείσει για τη δυνατότητά του να διευρύνει την επιρροή της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου, καθιστώντας την σε σύντομο χρονικό διάστημα πρωταγωνίστρια εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό.

Κλειδί για την επιτυχία του 47χρονου νέου Προέδρου της ΝΔ, η επικράτηση του οποίου σηματοδοτεί και την μετάβαση της ηγεσίας σε μία νεώτερη γενιά, αποτέλεσε η πλήρης πολιτική πρόταση που παρουσίασε, ενώ είναι σαφές ότι το εκλογικό σώμα επιβράβευσε και την σταθερή τακτική, από την οποία δεν απομακρύνθηκε ακόμη και όταν ολόκληρη η ΝΔ σπαρασσόταν από προσωπικές συγκρούσεις μετά το φιάσκο της 22ης Νοεμβρίου, να μιλά πάντοτε πολιτικά και να αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ήταν μάλιστα εκείνος που στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ μετά την αναβολή των εκλογών είχε ζητήσει να υιοθετηθεί από τους υποψηφίους "κώδικας δεοντολογίας" για αποφυγή προσωπικών αναφορών, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της εσωκομματικής κρίσης.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας και για την προοπτική επιστροφής της στον δρόμο των μεταρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκσυγχρονιστικός και μεταρρυθμιστικός πολιτικός του λόγος, που είχε μετουσιωθεί και σε εφαρμοσμένη πολιτική κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν εκείνος που προσέλκυσε στις εσωκοματικές κάλπες δεκάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ανήκαν στον χώρο της ΝΔ αλλά πίστεψαν στη δυνατότητά του να εκσυγχρονίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πέραν των στενών εσωκομματικών ορίων της ΝΔ απήχησή του ήταν εκείνη που συνέβαλλε ουσιαστικά και στην πολιτική νίκη που κατήγαγε η ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου με την υπεράνω κάθε προσδοκίας συμμετοχή 404.000 ψηφοφόρων στον α΄γύρο των εκλογών. Η ευρεία απήχηση αποτέλεσε ότι μόνο τη βάση της μεγάλης εσωκομματικής ανατροπής που τον οδήγησε τελικά στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά συνιστά και την αφετηρία για μία διεύρυνση του κόμματος που ο ίδιος έχει διακηρύξει ότι μπορεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ξαναδώσει στη ΝΔ το δημοσκοπικό προβάδισμα.
Ο οδικός χάρτης 111 ημερών που έχει παρουσιάσει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καταλήγει σε μία ΝΔ που την άνοιξη θα είναι εκ νέου κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, με ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης, με ανανεωμένες εσωκομματικές δομές που θα εδραιώνουν την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και εντός του κόμματος, αλλά και με νέα πρόσωπα που θα προωθηθούν στην πρώτη γραμμή του εσωκομματικού γίγνεσθαι εκπροσωπώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν έβρισκαν μέχρι σήμερα θέση και δεν μπορούσαν να έχουν φωνή μέσα σε ένα κόμμα που ταλανιζόταν από "μηχανισμούς".
Η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναπτερώνει τις αναπτυξιακές ελπίδες αυτής της χώρας και τις προοπτικές της να βρει μία ηγεσία που θα την απαλλάξει από τα δεσμά κρατικίστικων αντιλήψεων και από ιδεοληψίες που δεν της επιτρεπουν να προωθήσει και να ολοκληρώσει ακόμη και τις πιο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν πνοή στην ιδιωτική οικονομία από την οποία θα προέλθουν οι τόσο αναγκαίες ειιδκά αυτή την περίοδο νέες θέσεις εργασίας.
Το έργο που περιμένει τον 47χρονο νέο Πρόεδρο της ΝΔ, απόφοιτο του Harvard και του Stanford, με δεκαετή ενασχόληση στον ιδιωτικό τομέα πριν ασχοληθεί με την πολιτική, είναι μεγάλο και σε εσωκομματικό επίπεδο, αλλά και ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015 και το έργο του για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας αποτελεί έμπρακτο δείγμα των εκσυχρονιστικών απόψεων του. Και ουσιαστικά επιβραβεύθηκε από την κοινωνία και με τον πολλαπλασιασμό των ψήφων που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου στη Β΄Αθήνας. Η έμφαση που δίνει στην Παιδεία είναι ενδεικτική επίσης των προτεραιοτήτων που θέτει, ως σύγχρονος πολιτικός, η οπτική του οποίου δεν μπορεί παρά να ξεκινά από αυτό τον κρίσιμο για το μέλλον κάθε χώρας, τομέα.
Είναι σίγουρο ότι από αύριο ξημερώνει μία καινούργια μέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα.

Post Bottom Ad

Σελίδες