Έρχονται νέα "ραβασάκια" σε οφειλέτες... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται νέα "ραβασάκια" σε οφειλέτες...


Nέες πιέσεις προς τους οφειλέτες, ώστε να βρουν τον δρόμο...
για την εφορία και να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αναμένεται να ασκήσει προσεχώς το υπουργείο Οικονομικών, επιστρατεύοντας μάλιστα κάθε διαθέσιμο μέτρο.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που πλέον δεν είναι «ακέφαλη», αφού την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβε επισήμως καθήκοντα ο Γιώργος Πιτσιλής, αναμένεται να αποστείλει εντός των ερχόμενων ημερών τα γνωστά «ραβασάκια» σε όσους έχουν οφειλές στην εφορία. Τα «ραβασάκια» εκτιμάται ότι θα έχουν βασικούς αποδέκτες όσους έχουν χρέη στην εφορία ύψους άνω των 150.000 ευρώ. Τι θα αναφέρεται στα ειδοποιητήρια; «Ή ρυθμίζετε τα χρέη σας, ή ετοιμαστείτε για δημοσιοποίηση του ονόματός σας».

Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανοίγει τον δρόμο για τη νέα «λίστα» οφειλετών του δημοσίου. Από τη νέα λίστα θα εξαιρούνται ληξιπρόθεσμα χρέη αποβιωσάντων οφειλετών καθώς και οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου. Η λίστα θα επικαιροποιείται ανά τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν πλέον ξεπεράσει τα 85 δισ. ευρώ.

Post Bottom Ad

Σελίδες