27 Ιαν 2016

Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας σε καταστήματα και της Βέροιας

Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας σε καταστήματα της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Βέροιας και ΣερρώνΣτο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 26-01-16 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ιατρεία, επιχειρήσεις εμπορίας οπωροκηπευτικών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες και διαπιστώθηκαν συνολικά παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων στην περιοχή της Αττικής:

• Σε εταιρεία, που παρέχει υπηρεσίες εστίασης διαπιστώθηκαν δώδεκα παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εκμετάλλευσης εστιατορίων διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε ότι αφορά την πόλη της Βέροιας, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 

• Σε επιχείρηση εμπορίας οπωροκηπευτικών, παράβαση φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα η μη έκδοση παραστατικών ύψους (569,56€), κατά τη διάθεση λαχανικών, φυσικό έλλειμμα (1.181,20) κιλών συνολικής αξίας (259,86 €) και λογιστικό έλλειμμα (619,40) κιλών συνολικής αξίας (309,70€).

Ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν:

• Σε επιχείρηση εμπορίας οπωροκηπευτικών, η μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας (2.610,78€), φυσικό έλλειμμα (5.531) κιλών λαχανικών προέλευσης Αλβανίας, συνολικής αξίας (995,58 €) και φυσικό έλλειμμα (5.384) κιλών λαχανικών, συνολικής αξίας (1.615,20€), ενώ διαπιστώθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής και η έλλειψη σήμανσης σε (150) συνολικά κιβώτια λαχανικών.
• Σε ιατρείο, η μη έκδοση (842) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2015 έως 30-09-2015, συνολικής αξίας (8.420€), κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. 
• Σε καφετέρια, δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο, δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη πόλη των Σερρών, κατά τη διενέργεια ελέγχων διαπιστώθηκαν συνολικά παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας: 

• Σε καφέ-οβελιστήριο, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος σε πίνακες προσωπικού.
• Σε καφέ-εστιατόριο, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
• Σε καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στον επιδειχθέντα πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ως άνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή
των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.