Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την γαλάζια εκλογική μάχη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την γαλάζια εκλογική μάχη

Οδηγίες για όσα θα πρέπει να ξέρουν όσοι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας σπεύσουν την ερχόμενη Κυριακή στις γαλάζιες κάλπες, εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της παράταξης.
Σύμφωνα με αυτές:
- Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
- Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
- Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
- Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.
- Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.
- Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

Post Bottom Ad

Σελίδες