Φοβερό κόλπο: Πως θα ξεπαγώσεις το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! - ΛΑΪΚΟΥΡΑ.GR

ΛΑΪΚΟΥΡΑ.GR

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Τηλέφωνο¨6908469429

22 Ιαν 2016

Φοβερό κόλπο: Πως θα ξεπαγώσεις το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

11Οι παγετοί δεν αποκλείεται σύντομα να κάνουν την εμφάνισή τους. Αν δεν έχετε γκαράζ και έχει παγώσει το παρμπρίζ σας και βιάζεστε να πάτε στη δουλειά, τότε μάλλον βρήκατε το μπελά σας!
Έχουμε όλοι αντιμετωπίσει τον παγωμένο καιρό, που απλά προτιμάτε να ξαναπάτε στο κρεβάτι, αλλά βλέπετε ένα στρώμα πάγου στο τζάμι, που σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ξεπαγώσει. Το ξύσιμο δεν είναι λύση. Όποτε τι κάνετε;
 
Ευτυχώς υπάρχει μια γρήγορη και εύκολη λύση στο πρόβλημα. Πολύ απλά θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι σπρέι, το οποίο θα γεμίσετε με 2/3 καθαρό οινόπνευμα και 1/3 απλό νερό! Αυτό ήταν! Ψεκάστε και τελειώσατε! Μπορείτε να το κρατάτε στο αυτοκίνητο για να το έχετε πάντα εύκαιρο. Μας εκπλήσσουν πάντα οι απίστευτες λύσεις που βρίσκουμε στο διαδίκτυο.
Επιστημονικά το αλκοόλ έχει αρκετά μικρότερο σημείο ψύξης από το νερό. Η καθαρή αιθανόλη παγώνει στoυς -114.77 º Κελσίου, ενώ το νερό παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου. Οπότε είναι λογικό ότι το αλκοολούχο σπρέι θα μπορούσε να προκαλέσει το λιώσιμο του πάγου.