Κάνεις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα; Δεν σου αγγίζει κανείς το λογαριασμό ακόμα κι αν χρωστάς! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κάνεις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα; Δεν σου αγγίζει κανείς το λογαριασμό ακόμα κι αν χρωστάς!


Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ειδικά κίνητρα για όσους...
επαγγελματίες και επιχειρήσεις αποδέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να έρθει στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες.   Παράλληλα ακατάσχετοι θα είναι οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων αν οι καταθέσεις προέρχονται από εισπράξεις με αποδοχή καρτών.

  Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όλες οι εισπράξεις από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα πιστώνονται στον τρεχούμενο λογαριασμό κάθε επιχειρηματία όπου θα ισχύσει το ακατάσχετο τόσο για Τράπεζες όσο και την Εφορία, ακόμη κι αν κάποιος βρίσκεται στην λίστα του Τειρεσία ή έχει δάνειο σε καθυστέρηση.

Αν για παράδειγμα μια επιχείρηση έχει συνολικό τζίρο 100.000 και ο τζίρος της από πιστωτικές είναι 50.000 ευρώ, για τα χρήματα αυτά θα ισχύει το ακατάσχετο, για να μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί των υπαλλήλων, αλλά και να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

 Ωστόσο, για τις μεγάλες εταιρείες με υψηλό τζίρο, εξετάζεται να ισχύσει ανώτατο πλαφόν στο ακατάσχετο.

Post Bottom Ad

Σελίδες