Γερμανοί εφοριακοί θα εκπαιδεύσουν το ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γερμανοί εφοριακοί θα εκπαιδεύσουν το ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής...


Διακήρυξη Προθέσεων για τη στενότερη...
συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής συνυπογράφουν το Σάββατο στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο άνθρωπος από τον οποίο πήρε το όνομά της η λίστα με τα περισσότερα από 10.000 δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία εξηγεί στη Deutsche Welle τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα «εντατικά μαθήματα» στους Έλληνες εφοριακούς.

«Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν μια φορά πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων.

Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες. Πρόκειται δηλαδή τρόπον τινά για μια προσφορά ‘εντατικών μαθημάτων’ για υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ στα κέντρα εκπαίδευσης που διαθέτουμε, με την οποία θέλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης» εξηγεί ο κ. Μπόργιανς.

Αρχές καλοκαιριού η έναρξη των σεμιναρίων
Ο υπουργός διευκρινίζει ότι έπειτα από μια σχετική προετοιμασία, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης των ελλήνων συναδέλφων μπορούν να ξεκινήσουν σχετικά άμεσα. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνει αυτό «στις αρχές του καλοκαιριού», όπως λέει. Αν και το σχετικό πρόγραμμα περιορίζεται στους καταρχήν 50 υπαλλήλους, στόχος είναι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει την ικανότητα δράσης, τότε αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνον μέσω της μείωσης των δαπανών. Η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει επενδύσεις και να μπορεί να χρηματοδοτεί την κοινωνική συνοχή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις έσοδα. Εάν θέλεις να γίνεται στην Ευρώπη αποδεκτό το αίτημα για παροχή βοήθειας τότε πρέπει να στέλνεις και το μήνυμα ότι φροντίζεις ώστε να επιτυγχάνονται όντως τα έσοδα που μπορούν να επιτευχθούν. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η στήριξη θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές» καταλήγει ο Γερμανός πολιτικός.

Post Bottom Ad

Σελίδες