Μεταφορά χρημάτων από το κινητό με την πληκτρολόγηση του αριθμού κλήσης του λήπτη - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

25 Ιαν 2016

Μεταφορά χρημάτων από το κινητό με την πληκτρολόγηση του αριθμού κλήσης του λήπτη


Με όριο τα 500 ευρώ την ημέρα και ελάχιστη προμήθεια κάτω του 1 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει από τις τράπεζες η εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει τη μεταφορά...
χρημάτων, πληκτρολογώντας το νούμερο του κινητού του προσώπου στο οποίο θέλει κανείς να μεταφέρει χρήματα.

Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, και στη χώρα μας το mobile payments, που επιτρέπει σε κάποιον να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του στον λογαριασμό κάποιου άλλου, τη στιγμή ακριβώς που θα δίνει την εντολή, δηλαδή σε πραγματικό χρόνο.

Οι τράπεζες που προετοιμάζονται συνολικά για τη διάθεση της εφαρμογής έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου, φιλοδοξούν με αυτόν το τρόπο να κάνουν ακόμη ένα βήμα για τον περιορισμό του φυσικού χρήματος, αλλά και να αξιοποιήσουν το προβάδισμα που έχουν μέσω των τραπεζικών λογαριασμών για μια μαζική στροφή στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού θα είναι μια απλή εφαρμογή που θα την κατεβάζει κάποιος στο κινητό του. Οσοι θα θέλουν να κάνουν χρήση αυτής της εφαρμογής –όταν η δυνατότητα ενεργοποιηθεί– δεν θα έχουν παρά να εγγραφούν και στη συνέχεια να εκτελούν τη συναλλαγή, πληκτρολογώντας το νούμερο του κινητού του προσώπου που επιθυμούν να μεταφέρουν χρήματα.

Ο κωδικός PIN

Η συναλλαγή θα είναι απόλυτα ασφαλής, αφού η πληκτρολόγηση του αριθμού του κινητού θα συνοδεύεται από την πληκτρολόγηση ενός κωδικού PIN που θα έχει επιλέξει ο χρήστης ή θα αποστέλλεται από την τράπεζα με τη μορφή μοναδικού κωδικού. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα συνοδεύεται τέλος με ένα SMS, που θα την πιστοποιεί. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, τα χρήματα θα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του εσωτερικού και έτσι θα εντοπίζονται ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή που θα υποστηρίζει σε πρώτη φάση συναλλαγές μεταξύ φυσικών προσώπων (P2P - Person to Person), αλλά και μεταξύ φυσικών προσώπων και εμπόρων (B2C - Business to consumer commerce), θα εκτελείται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, που θα διασφαλίζει την επιβεβαίωση των στοιχείων του εντολέα και του δικαιούχου. Ειδικά στην περίπτωση των B2C συναλλαγών αντί για το κινητό του δικαιούχου, ο εντολέας θα μπορεί να πληκτρολογεί τον ΑΦΜ του, ενώ στην πλήρη εξέλιξή του το σύστημα θα μπορεί να υποστηρίζει και εμπορικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή

Με τον τρόπο αυτό κάποιος θα μπορεί εύκολα, και κυρίως άμεσα, να δώσει χρήματα σε έναν φίλο του που έχασε το πορτοφόλι του και αδυνατεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του ή στις κάρτες του, ένας γονέας θα μπορεί να στέλνει στον τραπεζικό λογαριασμό ενός οδηγού ΤΑΧΙ τα χρήματα για να επιστρέψει το παιδί του στο σπίτι. Εννοείται ότι πιο συνηθισμένες συναλλαγές είναι οι καθημερινές, δηλαδή το να πληρώσει κάποιος τον λογαριασμό σε ένα εστιατόριο, χωρίς καν να κάνει χρήση της πιστωτικής του κά

Pages