14 Ιαν 2016

Ταξίαρχος Αστυνομίας: Έτσι καταλάβαμε ότι την δολοφόνησε ο σύζυγός τηςΤο χρονικό της υπόθεσης της εξαφάνισης της 37χρονης Ανθής Λινάρδου στο Βελβεντό Κοζάνης, που είχε τραγικό φινάλε και πώς η Αστυνομία κατάλαβε ότι ένοχος ήταν ο σύζυγός της παρουσίασε ο Γενικός Περιφερειακός  Αστυνομικός  Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου.
Όπως είπε από την αρχή υπήρχαν υποψίες για το κοντινό της περιβάλλον, όμως η μαρτυρία ενός πλανόδιου ότι την είδε με μια σακούλα τρόφιμα άλλαξε την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστου, άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά τον σύζυγο.
«Τον φέραμε στην Ασφάλεια και έπεσε σε αντιφάσεις. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ψάξαμε τα χωράφια και είδαμε ότι είχε οργώσει ένα χωράφι. Δεν υπήρχε λόγος να το φρεζάρει αυτή την εποχή το χωράφι. Με το που βρέθηκε το πτώμα μας είπε: "Παιδιά εγώ την στραγγάλισα και ας φάω ισόβια". Μπορεί να μην γλίτωσε η κοπέλα, αλλά για τη μνήμη της και για την κοινωνία βρήκαμε ποιος το έκανε».
Ο Ταξίαρχος είπε ότι το Σάββατο λογομάχησαν και ο 40χρονος σύζυγος την έπνιξε. Μάλιστα είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν συνεργοί στην υπόθεση.
Είπε ακόμη ότι το θύμα είχε αμυχές στο πρόσωπο και σημάδια ότι έφερε αντίσταση.