Ξορκίζουν τα σενάρια διάσπασης... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ξορκίζουν τα σενάρια διάσπασης...

Γιατί Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης ξορκίζουν τα σενάρια διάσπασης

Να διαψεύσουν τις όποιες Κασσάνδρες που εκτιμούν ότι η ΝΔ θα έχει προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην αποχώρηση στελεχών από το κόμμα καλούνται οι...
κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης.

Τα σενάρια που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες θέλουν στελέχη του κόμματος να αποχωρούν «περιοδικά» από αυτό αν ο αρχηγός που εκλεγεί δεν είναι της αρεσκείας τους ή αν η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσεις δεν τους ικανοποιεί.

Επιπλέον όλοι διαβάσαμε άλλα σενάρια που θέλουν βουλευτές και στελέχη να επιμένουν στην δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα στα «δεξιά» της ΝΔ αφού δεν τους ικανοποιεί η κεντροδεξιά στροφή που ευαγγελίζονται οι δύο τελικοί μονομάχοι.

Η λέξη που χρησιμοποίησαν και οι δύο υποψήφιοι είναι η ενότητα και ακολούθησε η λέξη σύνθεση απόψεων και τάσεων. Σε αυτόν τον τομέα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται πιο μετριοπαθής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι μπορεί να απορροφήσει τους «κραδασμούς» από όπου και αν προέλθουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα ανεχτεί προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικές κινήσεις αλλά όπως έχει αποδείξει θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν οδηγήσει τα πράγματα σε σύγκρουση.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που καταγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε αυτόν τον τομέα είναι η κομματική του διαδρομή και η συνεχής ενασχόλησή του με όλες διαχρονικά τις «κρίσεις» που ξέσπασαν στο εσωτερικό της ΝΔ .

Απόλυτα ενωτικός εμφανίζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι στη ΝΔ χωρούν όλοι και θα αξιοποιηθούν όλοι, πλην των ακραίων φωνών βέβαια. Αυτή η τοποθέτηση ωστόσο τον κάνει λιγότερο διαλλακτικό σε μια πιθανή αποχώρηση «πολύ δεξιών» στελεχών που σίγουρα δεν συμπλέουν με την πολιτική που θέλει να ασκήσει αλλά και τον χαρακτήρα που ο ίδιος επιθυμεί να δώσει στο κόμμα.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι την Δευτέρα ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος εκτός από την διαχείριση της ήττας οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν υπονομεύει την νέα ηγεσία και υπηρετεί την ενότητα. Ωστόσο ο ηττημένος σίγουρα θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αφού εκτός από το πρόσωπο θα έχει καταψηφιστεί από την βάση του κόμματος και η πολιτική του στρατηγική.

Η ισορροπία είναι δύσκολη αλλά η ΝΔ είναι κόμμα διακυβέρνησης και όχι «συμπλήρωμα άλλων κομμάτων» και όλοι οφείλουν να σταθούν και να ανταποκριθούν στο ύψος των περιστάσεων...


newpost.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες