Κλιμάκωση και συλλαλητήριο στην Agrotica... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κλιμάκωση και συλλαλητήριο στην Agrotica...


Αγρότες στην Αργολίδα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Έκθεση Agrotica, που εγκαινιάζεται αύριο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα, με...
ολιγόωρα κλεισίματα των εθνικών οδών και συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να αποφασίσει για το αν οι αγρότες θα προχωρήσουν και σε απογευματινό κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και τις περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Έως αυτήν τη στιγμή, και σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, στις χθεσινές συσκέψεις των αγροτών, υπήρξε συμφωνία στον να αρνηθούν κατηγορηματικά το κάλεσμα του πρωθυπουργού για διάλογο έως ότου ανακαλέσει τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που τους αφορούν και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Σενάρια ελάφρυνσης από την κυβέρνηση

Σενάρια ελάφρυνσης των αγροτών εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να γλυκάνει τον αγροτικό πληθυσμό από τα αυξημένα βάρη του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό μελετάται η σταδιακή κι όχι εφάπαξ αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13 στο 20% (για τα φετινά εισοδήματα) και στο 26 γι' αυτά που θα δηλωθούν το 2017.

Παράλληλα, εξετάζεται η μείωση των προκαταβολών του φόρου για ορισμένες περιπτώσεις. Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που είχαν πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Post Bottom Ad

Σελίδες