Εκτός νόμου Κατσέλη οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας 2016 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Εκτός νόμου Κατσέλη οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας 2016

Όπως προκύπτει από νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών πλέον οι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως εισοδήματος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές τους που έχουν βεβαιωθεί ως ληξιπρόθεσμες στις ΔΟΥ τους και προέρχονται από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ αλλά και από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2016. 

Στην επίμαχη εγκύκλιο δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν οι παραπάνω οφειλές στον ευεργετικό για χιλιάδες νοικοκυριά νόμο Ν.3869/10 μόνο εφόσον παρέλθουν 12 μήνες από τη στιγμή βεβαίωσης τους ως ληξιπρόθεσμες. 

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι από τη στιγμή που οι οφειλές καταστούν ληξιπρόθεσμες προστίθεται και ο ανάλογος φόρος με αυτό να σημαίνει ότι αυξάνεται το ποσό οφειλής. 

Επιπλέον σε άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζετε ότι η η ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο σύμφωνα με εφαρμοζόμενη νομολογία δεν σημαίνει ότι ο οφειλέτης φορολογούμενος καθιστάτε πτωχευμένος και ως εκ τούτου εντάσσετε στο σχετικό νόμο Κατσέλη. 

Μόνο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση είναι δυνατό να διαγραφούν οφειλές οι οποίες καθίστανται ληξιπρόθεσμα και άμεσα απαιτητές.

Post Bottom Ad

Σελίδες