Κατά συνείδηση κακοπληρωτές το 20% των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Κατά συνείδηση κακοπληρωτές το 20% των δανειοληπτών με «κόκκινα δάνεια»


Στα 20 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των κόκκινων δανείων, τα οποία, ενώ... υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να εξοφληθούν, αυτό δεν γίνεται, καθώς οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες επιδιώκουν να επωφεληθούν από την κρίση.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, επικαλούμενη εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, ένα ποσοστό των κόκκινων δανείων-στεγαστικών και επιχειρηματιικών, το οποίο ανέρχεται σε 20% ή 20 δις ευρώ, αφορά δανειολήπτες που είναι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά δεν το κάνουν για να ωφεληθούν από την κρίση. Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και ευρύτερα η εγχώρια οικονομία. Αν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κόκκινα δάνεια και ειδικά οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, τότε οι τράπεζες μπορεί να αποκτήσουν μια πηγή ανέλπιστων εσόδων για τα επόμενα χρόνια. Στο ίδιο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 40% όλων όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, όχι απλά μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από τις τράπεζες αλλά διατηρούν πολύ υψηλές καταθέσεις.

Η εικόνα σήμερα όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι εξαιρετικά αρνητική. Από τα περίπου 204,5 δισ. ευρώ που είναι τα υπόλοιπα δανείων προς επιχειρήσεις (96,5 δισ.), ελεύθερους επαγγελματίες (13,5 δισ.) και νοικοκυριά (94,5 δισ.), περισσότερα από τα μισά είτε βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση είτε βρίσκονται ένα βήμα πριν τεθούν σε καθεστώς καθυστέρησης. Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι χωρίς την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν θα μπορούν οι τράπεζες να συμβάλουν ενεργά στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Post Bottom Ad

Σελίδες