Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ


Σε 100.000 παροχές με χρέη άνω των 1.000 ευρώ και καθυστέρηση άνω των οκτώ μηνών στην εξόφληση έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ, ενώ στα 2 εκατομμύρια, από το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων... 
φθάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ φθάνουν στα 2,2 δισ. ευρώ, με συντηρητικές εκτιμήσεις.
«Μπαταχτσήδες»
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά των λεγόμενων «μπαταχτσήδων» καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς. «Υπάρχει δυστυχώς η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει πάροχο, ανεξαρτήτως του αν έχει εξοφλήσει τον λογαριασμό του στον προηγούμενο», είπε ο κ. Αδαμίδης, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει από την πολιτεία να μην καταργηθεί το δικαίωμα αυτό.
Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να διεκδικήσει με νομικούς τρόπους τις οφειλές και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα έπρεπε να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς. Δήλωσε ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα τιμολόγια αν η ΔΕΗ συγκέντρωνει τα χρήματα από τα ληξιπρόθεσμα και χαρακτήρισε «επιθετική ενέργεια» την επιστροφή του παγίου στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης.

Post Bottom Ad

Σελίδες