Από τον ανοιξιάτικο καιρό… στο κρύο και τα χιόνια... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Από τον ανοιξιάτικο καιρό… στο κρύο και τα χιόνια...



Από τον ανοιξιάτικο καιρό των Χριστουγέννων στην παγωνιά και τα χιόνια της Πρωτοχρονιάς.

Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα...
συνεχιστούν για μερικά ακόμη 24ωρα, όμως από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, ο υδράργυρος θα υποχωρήσεις 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι δορυφορικές εικόνες που επεξεργάζονται οι επιστήμονες δείχνουν ένα χαμηλό βαρομετρικό να καλύπτει τα Ηπειρωτικά της χώρας που θα φέρει Τετάρτη με Πέμπτη χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την ίδια ώρα, το θερμόμετρο από τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου θα κατρακυλήσει στους 6. 

Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 26/12

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με νεφώσεις κατά τόπους τα βόρεια και ισχυρούς ανέμους στα ανατολικά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από τους 6 έως τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, στη Χαλκιδική όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Μετά την πρωινή παγωνιά, η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι έως τους 13 με14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται, τα ξημερώματα κατά τόπους ομίχλη και κρύο και στη διάρκεια της ημέρας ήλιος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα πεδινά έως τους 17 με18 βαθμούς αλλά στο εσωτερικό της Ηπείρου δεν θα ξεπεράσει τους 14.

Στην Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στα ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς, στα δυτικά πεδινά όμως θα φτάσει στους 18.

Στην Κρήτη θα έχουμε, στα βόρεια κατά τόπους νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και θερμοκρασίες έως τους 16 μα 17 βαθμούς. Στα νότια αναμένονται ισχυροί βοριάδες και υψηλότερες κατά 2 βαθμούς θερμοκρασίες.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται ήλιος και βόρειοι ανέμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι έως και τους 19 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις και βοριάδες 6 με 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στα νότια τους 17.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται ηλιοφάνεια και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 16 βαθμούς στα νοτιότερα και στα βορειότερα στους 14.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, κρύο με τοπικές ομίχλες το πρωί και ήλιος στη συνέχεια. Στα ανατολικά τμήματα όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ μόνο στη νότια Εύβοια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 16 βαθμούς και στα βόρεια έως τους 14. 

Κυριακή 27/12

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα έχουμε την Κυριακή στα ανατολικά και νότια. Ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Post Bottom Ad

Σελίδες