ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Επίδομα θέρμανσης - Ποιοι και πότε θα πληρωθούν; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Επίδομα θέρμανσης - Ποιοι και πότε θα πληρωθούν;


Προγραμματισμένη για σήμερα, ήταν η καταβολή μιας ακόμη δόσης του επιδόματος...
θέρμανσης.

Ακόμη και να δοθεί η εντολή, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πληρωμή, δεδομένου ότι υπάρχει και το «valeur», τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς είτε αύριο το απόγευμα είτε την Τετάρτη το πρωί. Υπάρχει όμως ένα θέμα: πολλοί θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς λεφτά... δεν υπάρχουν.

Από τότε που έγινε η τελευταία πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης (έχουν γίνει τρεις μέχρι στιγμής και έχουν καταβληθεί περίπου 130 εκατ. ευρώ) έχουν περάσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Ήταν όμως οι έξι εβδομάδες που επικράτησαν στην Ελλάδα δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες. Αυτό αποτυπώθηκε στις πωλήσεις πετρελαίου οι οποίες ήταν εξαιρετικά αυξημένες και... θύμισαν 2011. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που έχει μαζευτεί προς καταβολή, είναι πολύ μεγάλο και ανέρχεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα βρουν όλοι χρήματα στους λογαριασμούς τους ακόμη και αν προχωρήσει η διαδικασία. Θα πληρωθούν μόνο όσοι αγόρασαν πετρέλαιο μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου. Οι υπόλοιποι, θα μείνουν με το παράπονο καθώς λόγω οικονομικών συνθηκών, το υπουργείο Οικονομικών κοιτάζει να κόψει από όπου μπορεί.

Γεγονός ότι είναι οι υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών, έχουν πέσει τελείως έξω. Η αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου και το γεγονός ότι το επίδομα παρέμεινε στα 35 λεπτά με εξαιρετικά ελαστικά κριτήρια εκτόξευσε τις πωλήσεις πετρελαίου αλλά και τον προϋπολογισμό του προγράμματος για το επίδομα. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 250 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης, θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Απριλίου. Το πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή του επιδόματος είναι άγνωστο και άμεσα συνδεδεμένο με τις ταμειακές αντοχές του δημοσίου.

Post Bottom Ad

Σελίδες