Έως 31/3 οι αιτήσεις για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Έως 31/3 οι αιτήσεις για φοιτητικό στεγαστικό επίδομα



Μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015,θα μπορούν οι φοιτητές να υποβάλουν στις γραμματείες των... τμημάτων, αιτήματα για την χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος,

Το φοιτικό στεγαστικό επίδομα,που αντιστοιχεί στο ποσό των 1.000 ευρώ,δικαιούνται οι φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ,που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους,εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους δεν υπερβαίνει το ποσόν των τριάντα χιλιάδων ευρώ,ποσό που προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες ευρώ,για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Δικαιούχος του επιδόματος είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν2238/1994(με εξαίρεση ορφανούς από τους δύο γονείς,γονείς που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού,ο φοιτητής είναι άνω των 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης).

Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. 

Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, δεν δικαιούνται το επίδομα. Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων.

Δεν δικαιούνται του επιδόματος αυτού όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους. Το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους, ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.




Οι δικαιούχοι στεγαστικού επιδόματος υποβάλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας(Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης εκτός του δικαιούχου, απαιτείται η υποβολή απλής εξουσιοδότησης με νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου. Σε αυτή την περίπτωση, και στην αίτηση θα πρέπει να είναι νομίμως θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου) του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής με τα εξής δικαιολογητικα:




Πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται από την Σχολή ή το Τμήμα όπου φοιτά ο φοιτητής και εκδίδεται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους. Στο πιστοποιητικό βεβαιώνεται ότι ο φοιτητής σημείωσε επιτυχία στις εξετάσεις του ημίσεως του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του προηγούμενου έτους ή των αντίστοιχων δύο εξαμήνων. Επίσης βεβαιώνεται η διάρκεια των σπουδών της αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος. Κατά το πρώτο έτος αντί του ανωτέρω πιστοποιητικού υποβάλλεται πιστοποιητικό εγγραφής.

Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπο Ε1) εάν δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 με ανάλογο περιεχόμενο, θεωρημένη από την οικία Δ.Ο.Υ. Αντίγραφο τελευταίας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε 9) των γονέων και των τέκνων, τα οποία απεικονίζουν την συνολική περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση υποβολής εντύπων Ε9 σε προηγούμενα από το τελευταίο έτος (2014), συνυποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση για την μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του φοιτητή (από το Δήμο στον οποίο διαμένει μόνιμα η οικογένεια του φοιτητή). Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης του στεγαστικού επιδόματος για το ίδιο έτος άλλη φορά.Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας που βρίσκεται στον τόπο φοίτησης και σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του φοιτητή. Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού. Σημειώνεται ότι το όνομα του δικαιούχου θα πρέπει απαραίτητα να ταυτίζεται με το όνομα που αναγράφεται στην σελίδα. Δικαιολογητικά που προέρχονται από την αλλοδαπή πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Στην περίπτωση που οι γονείς του φοιτητή, είναι κάτοικοι εξωτερικού, προσκομίζονται τα δικαιολογητικά της αλλοδαπής επίσημα μεταφρασμένα με ευθύνη του δικαιούχου, λαμβάνεται υπ΄ όψιν η κατοικία της αλλοδαπής, τα εισοδήματα της αλλοδαπής αθροίζονται με τυχόν εισοδήματα τα οποία δηλώνονται στην Ελλάδα, και το επίδομα χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ. διαμονής του φοιτητή όπως θα προκύπτει από το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Post Bottom Ad

Σελίδες