Δήμαρχος Βέροιας-«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δήμαρχος Βέροιας-«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Βέροιας και τον πρόεδρο των αστικών Π.Παυλίδη...Οι δυο άνδρες ούτε καλημέρα δεν λένε μεταξύ τους....Απαντάνε ο ένας στον άλλον μόνο από τα ΜΜΕ..
Διαβάστε...και τις 2 επιστολές...
Δήλωση – απάντηση του Δημάρχου Βέροιας προς τον Πρόεδρο των Αστικών Βέροιας
«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»
Παρεμβαίνοντας προς τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 25/02 τόνισα το αναληθές της δήλωσης του κ. Παυλίδη περί απεργίας των Αστικών επειδή η οδός Βενιζέλου ήταν κλειστή λόγω προγραμματισμένων έργων.
Επειδή γνωρίζω ότι υπάρχουν Κυριακές που τα αστικά δε δουλεύουν θεώρησα πως θα μπορούσε και για αυτή την Κυριακή να ισχύει το ίδιο και όχι να παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο των Αστικών ως απεργία λόγω του «κακού» Δήμου Βέροιας.
Τιμώ και σέβομαι τόσο τους εργαζομένους όσο και τους ανέργους και δεν είχα καμία διάθεση ειρωνείας. Άλλωστε έχω αρκετούς φίλους στα Αστικά με τους οποίους τα λέω καθημερινά. Αν ήταν παρόντες θα καταλάβαιναν ότι τίποτα απ’ όσα είπα δεν είχε να κάνει μ’ αυτούς.
Ας δούμε όμως με τι είχε να κάνει. Τον τελευταίο καιρό διακρίνεται μιας αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Παυλίδη να καταγγείλει τη Διοίκηση του Δήμου (κρύβοντας εμφανώς τις δικές του ευθύνες) για ότι «στραβό» συμβαίνει σ’ αυτή την πόλη, όπως:
  • Για την ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού (με συνέπεια τη μονοδρόμηση της Μητροπόλεως).
  • Για το στένεμα των οδών Βενιζέλου και Ανοίξεως και την κακή κυκλοφοριακή ροή της πόλης.
  • Για τις στροφές που δεν μπορούν να πάρουν τα λεωφορεία των Αστικών.
  • Για τη σοβαρή πιθανότητα να χαθεί η μια θέση στάσης στην αφετηρία των Αστικών.
Κύριε Παυλίδη θα το πούμε και θα το ξανά πούμε όσες φορές χρειαστεί για να μη το ξεχάσει κανείς:
Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετουσιώνει σε πράξη όσο ΕΣΕΙΣ (μεταξύ άλλων) ψηφίσατε για την πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο (κατά άλλους καλά και κατά άλλους όχι).
ΕΣΕΙΣ είχατε ως προεκλογική σημαία την ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού.
ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης.
ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε για το στένεμα των οδών.  
ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε για τις «δύσκολες» στροφές.
ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε για το πλάτος του πεζοδρομίου στην αφετηρία των Αστικών.
Δεν ξέρατε τι ψηφίζατε κ. Παυλίδη;
Το παλιό κόλπο να προσπαθείς να φέρεις αντιμέτωπες ομάδες πολιτών ή εργαζομένων με τη Διοίκηση του Δήμου για να κρύψεις τις δικές σου ευθύνες, δυστυχώς, δεν πιάνει πλέον.
Στη διάθεσή σας για εποικοδομητική συνεργασία.
Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Χ. Βοργιαζίδης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ
Θυσιάσαμε μια μέρα εργασίας για να αναδείξουμε τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από τις αποϕάσεις σας και τα κυκλοϕοριακά αδιέξοδα που προκαλέσατε. Όχι μόνο δεν μας καλέσατε έως τώρα  για να συνομιλήσουμε, αλλά διαβάσαμε και την απάντηση σας-ερμηνεία, η οποία μας εξέπληξε δυσάρεστα κι αρνητικά. Κι απορούμε όλοι γιατί στο μυαλό σας τριγυρνά από τώρα η λέξη "ξεκούραση"!!!
Αν αντιλαμβάνεστε την διαμαρτυρία ενός ϕορέα για τα συγκοινωνιακά του προβλήματα και την ταλαιπωρία του πλήθους των επιβατών  ως αιτία ξεκούρασης των εργαζομένων, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά… Αν ειρωνεύεστε έτσι εσείς (προερχόμενος από έναν αριστερό χώρο!!!) κι έχετε και τέτοια αντίληψη για τους αγώνες και τον μόχθο και την προσϕορά των εργαζομένων στην συγκοινωνία , τότε η ϕτηνή ερμηνεία είναι επικίνδυνη.
Αν εσείς νομίζετε ότι δεν πρέπει να ενημερώνεται κανέναν για τις αποϕάσεις σας (υπεραστικά, ταξί, αστικά, τουριστικά, ϕορτοταξί, τροχαία που είναι υπεύθυνη για να κλείσει δρόμους, κλπ), αλλά να σας ψάχνουν οι άλλοι για να σας ερωτάνε τι σχεδιάζετε, τότε μάλλον έχετε διαλέξει λάθος ύϕος άσκησης εξουσίας. Είστε εκεί όχι για να σας μάθει ο κόσμος για τις ειρωνικές δηλώσεις, αλλά για να λύσετε τα προβλήματα του κόσμου.
Δεν θέλουμε να παραδεχτείτε κάτι δημόσια. Αυτό το κάνουν μόνο οι γενναίοι, οι δυνατοί και οι ειλικρινείς. Έτσι κι αλλιώς όταν άρον-άρον ανοίγατε την Βενιζέλου την επομένη της δημοσίευσης της καταγγελίας μας στον τύπο, όλοι κατάλαβαν τι έγινε και γιατί. Άλλωστε εσείς είχατε βγάλει ανακοίνωση για 12 μέρες και ξαϕνικά άνοιξε στις 5 μέρες ο δρόμος!!!  
Δυστυχώς όμως ϕαίνεται να μην αντιλαμβάνεστε το σκοπό της διαμαρτυρίας και να μην τον σέβεστε. Ειλικρινά κρίμα όμως που αδιαϕορείτε για την ταλαιπωρία των επιβατών και των οδηγών με τις αποϕάσεις που παίρνεται εδώ και καιρό.
Η επίκληση του ότι έκλεισε η οδός Ελιάς κι άλλη ϕορά παλιότερα  για μια εβδομάδα και δεν διαμαρτυρηθήκαμε είναι μια ϕτηνή δικαιολογία μπροστά σε όλες τις άλλες εβδομάδες που ακολούθησαν μετά για τους άλλους δρόμους. Το ίδιο νοιώθουν κι όλοι οι καταστηματάρχες στην Βενιζέλου.
Να ξέρετε ότι εμάς στα Αστικά μας συμπαθούν γι αυτό που είμαστε. Δεν θέλουμε να μας αγαπούν γι αυτό που δεν είμαστε.  Κι έτσι όταν κι άμα θα αρχίσετε να μας καταλαβαίνετε κι εμάς και τους άλλους ϕορείς, ίσως να μην μπορούμε εμείς πλέον να σας καταλάβουμε πια!!!
Η Αστική Συγκοινωνία θα συνεχίσει να λειτουργεί. Κι ας κουράζεται...
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Post Bottom Ad

Σελίδες