Ο Δήμος Βέροιας απαντάει για την παρατημένη ΜΕΡΣΕΝΤΕ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Δήμος Βέροιας απαντάει για την παρατημένη ΜΕΡΣΕΝΤΕ

Ο Δήμος με Βέροιας απαντάει σε δημοσίευμα του ΛΑΪΚΟΎΡΑ - NEWS για το παρατημένο και ξεκλείδωτο ΜΕΡΣΕΝΤΕ που είναι παρατημένο στο κτίριο του πρώην δήμου Βεργίνας. ..
πάτησε εδω


Λέει η απάντηση. .

Με αϕορμή πρόσϕατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων που βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα Βεργίνας, ο Δήμος Βέροιας αποστέλλει τις παρακάτω διευκρινίσεις.
Α. Σχετικά με το επιβατικό όχημα μάρκας Mercedes:
Η νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα η ΚΥΑ 129/2534/2010 – ΦΕΚ 108Β', ορίζει ότι όλα τα αυτοκίνητα άνω των 1.400 κ. εκ. αποσύρονται από την κυκλοϕορία και παραδίδονται στον Ο.Δ.Δ.Υ., σύμϕωνα πάντα με τις διατάξεις της απόϕασης 6400/2060/1984 (ΦΕΚ 387/Β'), με προτεραιότητα απόσυρσης των μεγαλύτερων και παλαιότερων οχημάτων. Για το εν λόγω όχημα ο Δήμος Βέροιας έχει προβεί σε δήλωση ακινησίας του,  παραδίδοντας την άδεια κυκλοϕορίας του και τις κρατικές του πινακίδες στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας. Η εκτέλεση της υπηρεσίας απόσυρσης των κρατικών οχημάτων, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών (Ο.Δ.Δ.Υ). Κατά συνέπεια, ο Δήμος δε θα μπορούσε να το αποσύρει στα κέντρα ανακύκλωσης οχημάτων και συνεπώς δε θα μπορούσε να έχει κανένα απολύτως οικονομικό όϕελος από την απόσυρσή του.
Β. Σχετικά με το σκαπτικό μηχάνημα έργων:  
Το εν λόγω μηχάνημα περιήλθε στον τότε Δήμο Βεργίνας το 1999 και ουδέποτε έβγαλε άδεια κυκλοϕορίας και κρατικές πινακίδες. Το 2010 όταν περιήλθε στον Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας, το μηχάνημα ήταν ήδη χαλασμένο και βρισκόταν σε ακινησία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων στοιχείων για την εγγραϕή του στα οχήματα του Δήμου Βέροιας.  

Post Bottom Ad

Σελίδες