Το παρασκήνιο της συνέντευξης Βαρουφάκη στο Γιώργο Αυτιά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το παρασκήνιο της συνέντευξης Βαρουφάκη στο Γιώργο Αυτιά


Τον Γιάνη Βαρουφακη τον γνωρίζουμε περίπου 5 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που σε καθηλώνει και σε εντυπωσιάζει με την επιβλητική του παρουσία από τα πρώτα λεπτά που τον συναντάς. Σήμερα το μεσημέρι μας υποδέχθηκε στο Γραφείο του στο υπουργείο οικονομικών στον 6ο όροφο με θέα την πλατεία Συντάγματος και βέβαια τη Βουλή. Οι συνεργάτες του στο γραφείο εργάζονταν πυρετωδώς, αθόρυβα, με χαμόγελο και διάθεση, παρά τα σκληρά και δύσκολα ωράρια που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο υπουργός έδινε συνέντευξη σε μια συνάδελφο στους «NΥ Τimes» και ακολουθούσε αυτή στον Γιώργο Αυτιά και το «Καλήμερα ΣΚΑΙ».

Ήταν χαμογελαστός, ευδιάθετος, αεράτος και προβληματισμένος για τη ρευστότητα της χώρας.



Βιαζόταν, στις 4 θα συναντούσε τον κύριο Τσίπρα για να μιλήσουν για το Κοινωνικό Πρόγραμμα και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, που αποτελεί βασικό θέμα της Οικονομικής Πολιτικής της Κυβέρνησης.

Οι τεχνικοί, έμπειροι και γρήγοροι, ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες χωρίς να χάσουν λεπτό. Σκέφτομαι ποσά πράγματα έχει να κάνει αυτός ο άνθρωπος ταυτόχρονα, πόσες υποχρεώσεις, συνεντεύξεις, συσκέψεις, ταξίδια, υπουργικά συμβούλια, οικογένεια, γυναίκα παιδί και όλος ο πλανήτης να κινείται στους δικούς του ρυθμούς και κυρίως, στο δικό του στυλ.



Έτσι ήταν πάντα, ασυμβίβαστος. Στην εμφάνιση, στο πως κυκλοφορεί, με ποιους μιλάει, που πάει και πως πάει.

Φορούσε κοστούμι με πράσινο πουκάμισο, φυσικά έξω από το παντελόνι και αρβύλες μαύρες.
Η εμφάνιση του είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Ο άνθρωπος έχει άλλες προτεραιότητες και αποδεικνύει πως δεν κάνουν τα ράσα τον παπά.


Κάθεται αναπαυτικά στην καρέκλα μπροστά από το γραφείο του μαζί με τον Γιώργο Αυτιά. Τον ρωτώ αν επιθυμεί να αλλάξουν σημείο και να καθίσει στο γραφείο του. Η απάντηση με εντυπωσιάζει «Όχι βέβαια, άλλωστε δεν έχω καθίσει ποτέ σε αυτή την καρέκλα σε αυτή την θέση, κάθομαι πάντα στο μεγάλο τραπέζι, εκεί δουλεύω πάντα».

Στη καρέκλα όμως έχει βάλει τον σάκο του που δεν αποχωρίζεται ποτέ και μέσα, πάντα βάζει τον υπολογιστή και τα έγγραφα του, μου αποκαλύπτουν οι συνεργάτες του. «Ο Κύριος υπουργός δεν έχει συνοδεία, περπατάει μόνος και κυκλοφορεί με την μηχανή του, είναι πάρα πολύ απλός» μου λέει μια εκ των συνεργατών του. 




Η συνέντευξη αρχίζει. Ο Γιώργος Αυτιάς είναι αποφασισμένος να πάρει απαντήσεις για όλα όσα ρωτάει ο απλός πολίτης, για όλα όσα σκέφτεται, αγωνιά και φοβάται. Τα ερωτήματα πολλά και κέραια σε μια συνέντευξη που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Δεν ζήτησε τίποτα επιπλέον ή λιγότερο, για τα ερωτήματα «Ότι θέλεις Γιώργο μου και να μιλάμε στον ενικό δεν μπορώ τον πληθυντικό». Πράγματι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις Υπουργός και δημοσιογράφος να μιλάνε την ίδια γλώσσα και το χαρήκαμε πολύ.

Μας άφησε θετικές εντυπώσεις και όλοι συμφωνήσαμε πως αυτός ο Υπουργός έχει όρεξη να φέρει τα πάνω κάτω για το καλό της χώρας και για το καλό όλων. Έχει γνώση όρεξη, εμπειρία, είναι αγνός άνθρωπος και πολύ αγαπητός. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις από έναν Υπουργό οικονομικών;
http://www.magdasblog.gr









Post Bottom Ad

Σελίδες