«Βούλιαξε» ο κινηματογράφος ΣΤΑΡ στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Βούλιαξε» ο κινηματογράφος ΣΤΑΡ στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη



Προπομπός μεγάλης εκλογικής νίκης του Λάζαρου Τσαβδαρίδη αποτέλεσε η συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Υπ. Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ στη Βέροια, σήμερα (Τρίτη 20 Ιανουαρίου).
Η προσέλευση του κόσμου της Ημαθίας ήταν πρωτοφανής και η αισιοδοξία για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές διάχυτη.
Στην ομιλία του, ο κ. Τσαβδαρίδης, εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε κάθε γωνιά της αίθουσας του κινηματογράφου, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλες τις Ημαθιώτισσες και τους Ημαθιώτες για την αγάπη, τη στήριξη τους όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής, και ειδικά τώρα, στην πιο κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβδαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι εξωφρενικές εξαγγελίες του, θα ήταν διασκεδαστικές αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες για τη χώρα και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία για παντελή απουσία όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις διεκδικήσεις της Ημαθίας.
Κάνοντας έναν ενδεικτικό απολογισμό του ιδιαίτερα σημαντικού έργου του ως Βουλευτής, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι πλέον αισθάνεται ιδιαίτερα ώριμος και πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά να εκπροσωπήσει την Ημαθία στα κέντρα των αποφάσεων και να αποτελέσει τη δυνατή και μαχητική φωνή των πολιτών σε αυτά.

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο υπ. Βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με ρεαλισμό, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία την εντολή να συνεχίσει το νοικοκύρεμα της χώρας και να την οδηγήσει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης.
Ειδική αναφορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε ο κ. Τσαβδαρίδης για την οριστική απόφαση της καταβολής των 33 εκατ. Ευρώ της αποζημίωση στους αγρότες μας για την απώλεια εισοδήματος το 2014 εξ’ αιτίας του Ρωσικού Εμπάργκο.
Αύριο, (21 Ιανουαρίου), όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, υπογράφεται η κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και οι αποζημιώσεις θα πληρωθούν από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία μεταφέρθηκαν για τον λόγο αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό.
Αύριο επίσης (21 Ιανουαρίου) θα διευκρινιστεί το ποσό ανά στρέμμα και η διαδικασία αποζημίωσης.

Αναλυτικά, σημεία της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη ήταν τα εξής:



Σήμερα βλέπω σε αυτήν εδώ την αίθουσα ένα πλατύ και ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι  να πλημμυρίζει κάθε σπιθαμή αυτού του χώρου.

Βλέπω εδώ πολίτες από κάθε γωνιά της Ημαθίας, από τον Αρχάγγελο μέχρι το Δάσκιο και από το Ροδοχώρι μέχρι το Κλειδί, να μιλάνε με το αποφασισμένο τους βλέμμα και την αγάπη τους στο πρόσωπο μου, απευθείας μέσα στην καρδιά μου.

Νιώθω συγκλονισμένος που στέκομαι για άλλη μία φορά εδώ μπροστά σας, μπροστά σε φίλους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους μου όλα αυτά τα χρόνια σε διαδρομές δύσκολες, σε αγώνες μεγάλους. Μαζί έχουμε περάσει πολλά. Και έχουμε καταφέρει και πολλά.

Ό,τι έχω κατορθώσει να προσφέρω στον τόπο μου την Ημαθία, είναι κοινό μας έργο. Εσείς είστε η δύναμη μου και από σας εκπορεύονται όλα. Εσείς είστε η γροθιά μου, η αναπνοή μου, τα λόγια μου, οι πράξεις μου. Είμαι υπερήφανος για όλους σας και για την κάθε μία και κάθε έναν από εσάς. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου.

Σήμερα όμως, δεν είναι μια στιγμή όπως όλες οι άλλες. Σήμερα δεν είμαι εδώ απλώς για να σας ευχαριστήσω. Σήμερα είμαι εδώ για να δώσω το σήμα
. Του πιο κρίσιμου των τελευταίων δεκαετιών. Ενός αγώνα για το μέλλον της πατρίδας, του γένους μας, των παιδιών μας.

Δεν είμαι αναίτια δραματικός φίλες κ φίλοι κυρίες και κύριοι. Οι στιγμές, οι επιλογές, αλλά τελικά και οι ευθύνες
είναι μεγάλες. Και το εννοώ! Όλων μας! Του κάθε ενός από μας αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών.

Διότι δεν έχουν όλοι την ευκαιρία αλλά και την βαριά ευθύνη κυρίες και κύριοι να δώσουν στην διάρκεια του βίου τους τόσο κρίσιμες μάχες.

Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να σηματοδοτήσουν την ιστορία με τις επιλογές τους, όπως έχουμε σήμερα εμείς.

Και βεβαιώνουμε σήμερα εδώ την ιστορία, πως αυτή την ευθύνη θα την τιμήσουμε. Πως θα σταθούμε άξιοι και ικανοί. Πως θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, τον κρίσιμο αγώνα. Και θα κερδίσουμε!
Μπροστά σε αυτή την κομβική για τη χώρα και την Ημαθία μας εκλογική αναμέτρηση, ο Λάζαρος ο Τσαβδαρίδης δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί από αυτό εδώ το βήμα κυρίως στο δικό του ουσιαστικό έργο για την Ημαθία. Δε θα το κάνω. Γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η σημασία της έκβασης αυτών των εκλογών μας ξεπερνά.

Άλλωστε νομίζω έχω αποδείξει με την διαδρομή μου αν εκπροσωπώ επάξια τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ημαθίας.

Γιατί δεν υπάρχει τοπικός φορέας ή οργανισμός του οποίου τα συμφέροντα να μην υποστήριξα με λύσσα στην Αθήνα και στα κέντρα αποφάσεων.

Δεν υπάρχει υπόθεση της Ημαθίας που να μην προώθησα. Δεν υπάρχει πολίτης στην Ημαθία που να μην ξέρει πως μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μου μιλήσει. Δεν υπάρχει πολίτης στην Ημαθία να μην ξέρει πως
 στη λύση του προβλήματός του. Στο ξεπέρασμα της δυσκολίας του.

Δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε από τους πολίτες μα ούτε και από την ευθύνη. Πάντα από την πρώτη γραμμή. Αυτά είναι γνωστά. Σε όλους σας.

Θεωρώ ως εκ τούτου προνομιακό για εμένα πεδίο προεκλογικού αγώνα την εκπροσώπηση των συμφερόντων των πολιτών της Ημαθίας.

Γιατί όλοι το ξέρουν πια, όλοι το παραδέχονται, ακόμα και οι πάσης φύσεως αντίπαλοι στις ιδιωτικές τους συζητήσεις το ομολογούν:

Ο Λάζαρος είναι ο εκπρόσωπος της Ημαθίας στην Αθήνα.

Ο Λάζαρος είναι ο πιο διεκδικητικός, ο πιο αποτελεσματικός.

Και θα συνεχίζω να είμαι Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες.

Με τον ίδιο ζήλο. Σας το υπόσχομαι.

Σας υπόσχομαι να εξακολουθήσω να είμαι ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ και επίμονος, όταν το ζήτημα αφορά τα συμφέροντα του τόπου μου.

Γιατί λοιπόν δεν διαλέγω να εστιάσω στο προνομιακό αυτό για μένα πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης;

Διότι φίλες κ φίλοι σε αυτές τις εκλογές  επιλέγουμε πολύ περισσότερα από την εκπροσώπησή μας.

Επιλέγουμε τρόπο ζωής. Επιλέγουμε την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες.

Επιλέγουμε αν η Ελλάδα θα είναι κομμάτι της Ευρώπης ή Βαλκανικός δορυφόρος της Τουρκίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως σας τη διατυπώνω. Ή με την Ευρώπη ή συρρικνωμένη βαλκανική χώρα της περιφερειακής δύναμης Τουρκίας.

Δεν είναι θέμα κινδυνολογίας. Είναι θέμα ωμού γεωστρατηγικού ρεαλισμού.

Δεν έχω καμιά διάθεση να κινδυνολογήσω και να τρομάξω κανένα. Με ξέρετε και σας ξέρω. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες και πολύχρονη κοινή πορεία. Γνωρίζετε ότι πολιτεύομαι μέσα από την προσφορά και την ελπίδα και όχι το φόβο. Θέλω να είμαι ο πρεσβευτής των λύσεων και όχι ο τελάλης του κινδύνου.

Είναι όμως καθήκον μου ως πολιτικός πρώτης γραμμής να θέσω τα διλήμματα όπως πραγματικά είναι. Δεν έχω δικαίωμα αν θέλετε να μην το κάνω. Δεν έχω δικαίωμα να κρύψω τις κρίσιμες αλήθειες και τους κινδύνους.

Η παράταξη αυτή της οποίας είμαι υπερήφανος να είμαι στρατιώτης, από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έκανε πάντα τις κρίσιμες και δύσκολες επιλογές.

Και σας καλεί στον έντιμο αγώνα για το μέλλον του τόπου. Στον δρόμο της ευημερίας και του πολιτισμού. Στον δρόμο της Ευρώπης.

Θα νικήσουμε και θα οδηγήσουμε την πατρίδα σε ήρεμα και ασφαλή νερά. Με σύνεση και αποφασιστικότητα, με εμπειρία και γνώση, με πυξίδα και σταθερά  χέρια στο τιμόνι.

Φίλες και φίλοι.

Έχω την τιμή όπως ίσως αρκετοί γνωρίζετε να είμαι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Θέση ιδιαίτερα τιμητική αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χάραξη του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον, τη Βαλκανική και τη Μεσόγειο.

Σας ομιλώ μετά λόγου γνώσεως: είναι επικίνδυνοι. Το συνονθύλευμα που αποτελεί σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν ήταν επικίνδυνο. Όλοι το ξέρουν, πρέπει όμως κάποιοι να το πούμε δυνατά:


Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς την κριτική του στις εξωφρενικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Από την έξοδο από το ΝΑΤΟ και ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια της χώρας, σ' ένα ασταθές και επικίνδυνο περιβάλλον;

Από τα ανοιχτά σύνορα και την πρόσκληση που απευθύνουν στους απανταχού μετανάστες; Όταν όλοι ξέρουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο Ευρωπαϊκός νότος.

Από την φορολόγηση όποιου δηλώνει θρησκευόμενος;  Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που αποτελεί το παγκόσμιο κέντρο της ορθοδοξίας.

Να πούμε για τον αφοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας; Όταν Ελληνική Αστυνομία με δυσκολία φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της και χρειάζεται ενίσχυση και εξοπλισμό.

Να πούμε για την επιζήμια, την καταστροφική για να είμαι ακριβέστερος εμπλοκή και επιρροή της αριστεράς στην Παιδεία;

Τα πανεπιστήμια μας δεν λειτουργούν
.

Στεγνή παραμόρφωση της έννοιας του πανεπιστημιακού άσυλου από «επαγγελματίες κομματικούς, δήθεν αγανακτισμένους φοιτητές», σακούλες με σκουπίδια να αδειάζονται στα γραφεία των καθηγητών και όλα αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει η αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι όλη η αριστερά το ίδιο.

Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρικός σε ό,τι θετικό, σε ό,τι δημιουργικό, σε ό,τι αναπτυξιακό. Σε ό,τι προοδευτικό στην πραγματικότητα. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε
, όσον αφορά τα μεγάλα ζητήματα που αγωνιζόταν η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει ως κυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας, ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε
, όσον αφορά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» στους πολίτες προκειμένου να διευρύνει ξεδιάντροπα το ψηφοθηρικό του μαγαζάκι.

Εχθρεύονται την επιτυχία, την διάκριση, την αριστεία.

Θα επιτεθούν σκληρά στα ήδη ταλαιπωρημένα μεσαία στρώματα, όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή. Από "ταξική μεροληψία" όπως κατά λέξη οι ίδιοι αναφέρουν.

Ήδη μιλάνε για φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα ξεπερνά το 60% !!

Και πού τοποθετούν το όριο πάνω απ' το οποίο μια περιουσία νοείται ως μεγάλη;

Μετά από αφόρητες πιέσεις που ασκήσαμε, διότι αρνούνταν πεισματικά να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση, ψέλλισαν κάτι για 500 χιλιάδες ευρώ. Την επόμενη μέρα κατέβηκαν στα 400 χιλιάδες ευρώ.

Χτες ο κ. Μηλιός είπε ξεκάθαρα ότι το όριο πλούτου είναι οι 200 χιλιάδες Ευρώ και ποιος ξέρει τι άλλο θ’ ακούσουμε.



Η μεσαία τάξη έχει ήδη στοχοποιηθεί και θα κυνηγηθεί ανελέητα. ή μάλλον ο κόσμος που συνηθίσαμε να αποκαλούμε μεσαία τάξη, γιατί εργαζόμενοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι είμαστε όλοι λίγο πολύ στην Ελλάδα.  Ποιοι είναι τάχα η μεσαία τάξη στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι νοικοκυραίοι που τόσο εχθρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι ο έμπορος κι ο επαγγελματίας που αγωνίζεται στην δύσκολη συγκυρία που περνάμε να διατηρήσει ζωντανή την επιχείρηση του και να θρέψει την οικογένειά του και τις οικογένειες των υπαλλήλων του.

Είναι ο υπάλληλος και ο συνταξιούχος που πάντα τα έφερνε δύσκολα πέρα, πόσο μάλλον σήμερα Είναι ο Αγρότης που παλεύει όλη μέρα με τη γη και τον αέρα και δεν ξέρει αν και πότε θα καρπωθεί τους κόπους του. Ναι όλοι αυτοί είμαστε οι νοικοκυραίοι, οι άνθρωποι της εργασίας και της προόδου, του μόχθου αλλά και της αξιοπρέπειας.

Έτσι ορίζονται σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές. Το παραδοσιακό δίπολο αριστερά - δεξιά δεν υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο.

Σήμερα από την μια μεριά, βρίσκονται οι δυνάμεις της  προόδου της ασφάλειας, της σταθερότητας και της υπευθυνότητας και από την άλλη επικίνδυνες ιδεοληψίες και ακροβατισμοί, λεφτά υπάρχουν αλλά και δεν πληρώνω, απίστευτος λαϊκισμός και νταηλίκια με νταούλια και ζουρνάδες και τις αγορές να χορεύουν στον ρυθμό τους.



Γιατί πρωθυπουργό δεν θα τον κάνουμε τον κ. Τσίπρα για να παίξει τις τύχες τις χώρας στα ζάρια.

Και ρωτάω ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στην Ημαθία, γιατί μέχρι τώρα απάντηση δεν πήρα.

Ποια είναι η κρυφή τους ατζέντα για όλα αυτά; Γιατί δεν ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους; Γιατί παραπλανούν τον κόσμο; Αλήθεια, τόσα χρόνια που ματώνω για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της Ημαθίας από το βήμα της Βουλής, από τα Υπουργεία και τους Δημόσιους Οργανισμούς, πού ήταν όλοι αυτοί;

Ποια παρέμβαση έκαναν; Πού βοήθησαν; πού πίεσαν;

Και έρχονται τώρα από το πουθενά, αυτοί που έλαμψαν δια της παντελούς απουσίας τους, αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, να κατηγορήσουν εμάς επειδή δεν τα κάναμε όλα. Λες και δεν ξέρουν μέχρι και οι πέτρες των αγρών της Ημαθίας τη διαδρομή τους.

Φίλες και φίλοι σε αυτές τις εκλογές, όταν θα είμαστε μπροστά στην κάλπη, την ώρα που θα έχουμε τη δεσμίδα με τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στα χέρια, το μόνο που θα χρειαστεί είναι
.

Καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτου προελεύσεως να συναισθανθούν τα ουσιώδη που μας ενώνουν.

Όσοι θέλουν μια Ελλάδα στον πυρήνα του πιο ισχυρού μπλοκ του πλανήτη,

όσοι θέλουν μια Ελλάδα πολιτισμένη ευημερούσα και ασφαλή σε μια γειτονιά που φλέγεται,

όσοι θέλουν ισχυρή εκπροσώπηση της Ημαθίας στις κρίσιμες για την ευημερία μας αποφάσεις,

καλούνται να κάνουν την μόνη ρεαλιστική επιλογή:

.



Το έργο του Βουλευτή Ημαθίας δεν είναι εύκολο κυρίες και κύριοι.

Είναι έργο βαρύ ειδικώς για τον  πρώτο βουλευτή επιτρέψτε μου να πω,

διότι μεγάλη η τιμή, αλλά μεγάλη και η ευθύνη και οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα.

Για να πετύχει στο έργο του ο εκπρόσωπος της Ημαθίας στο κοινοβούλιο χρειάζεται τα ίδια θεμελιώδη εφόδια με οποιονδήποτε άλλον έχει αναλάβει μια αποστολή:

Υπευθυνότητα, δυναμισμό, προσήλωση στο στόχο.

Επιπλέον απαιτείται ικανότητα στην οικοδόμηση συνεργασιών και αντίληψη του "πως λειτουργούν τα πράγματα" στα κέντρα αποφάσεων.

Είναι μια διαδικασία επίπονη και συνεχής. Διαδικασία στην οποία μετέχω όλα αυτά τα χρόνια που με εμπιστεύεστε με την ψήφο σας και που δεν σας κρύβω με έχει ωριμάσει. Είμαι μόλις 44 ετών και νοιώθω πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά να εκπροσωπήσω τον τόπο μου.

Ο Βουλευτής της επαρχίας ιδιαίτερα, πρέπει να είναι διατεθειμένος  να θυσιάσει την προσωπική του ζωή και να στερηθεί την οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών του.

Όσο και να ευχαριστήσω την σύζυγο μου δεν είναι αρκετό. Είναι ηρωίδα. Όπως όλες οι Ελληνίδες μάνες.

Έχουν τον απεριόριστο σεβασμό μου.

Το σημαντικότερο καθήκον όμως του Βουλευτή είναι να μην ξεχνά ποτέ από πού προέρχεται και ποιους εκπροσωπεί.

Και αυτό ο Λάζαρος ο Τσαβδαρίδης το έχει αποδείξει.

Το ξέρουν όλοι ότι ο Λάζαρος τραβάει το κάρο του κόμματος στην Ημαθία,
.

Όταν άλλοι κάθονται αναπαυτικά στην άκρη και ασκούν αφ’ υψηλού κριτική, εγώ είμαι μέσα στη φωτιά και παλεύω με προβλήματα που όμοια τους δεν έχουμε ξαναδεί.

Και δίνω λύσεις. Με προσωπικό μόχθο και άριστη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς και Διοικητές Οργανισμών.

Συνέβαλα καθοριστικά για την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας, (αύριο, υπογράφεται η κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και θα καταβληθούν οριστικά οι αποζημιώσεις ποσού 33 εκατ. Ευρώ στους αγρότες μας για την απώλεια εισοδήματος το 2014 εξ’ αιτίας του Ρωσικού Εμπάργκο.
Θα πληρωθούν από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία μεταφέρθηκαν για τον λόγο αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό. Αύριο επίσης θα διευκρινιστεί το ποσό ανά στρέμμα και η διαδικασία αποζημίωσης).
Συνέβαλλα καθοριστικά, για να βρεθούν λύσεις για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, για την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 στους κτηνοτρόφους μας, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση των κριτηρίων αναγνώρισης ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων της Ημαθίας.

Στήριξα τις προσπάθειες των συνεταιριστικών οργανώσεων, των επιχειρήσεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ημαθίας στο εξωτερικό.
Συνέβαλα ουσιαστικά στη στελέχωση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικών των Νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και την απόκτηση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Νάουσας.

Συνέβαλα καθοριστικά στη  λειτουργία της Μονάδας Παροχής Υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Βοήθησα ουσιαστικά στην παραμονή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια, την παραμονή του αστυνομικού τμήματος Πλατέως και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Ημαθίας.

Ήμουν εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της διαφάνειας του Δημοσίου.

Συνέβαλα στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, σε συνεργασία με το Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Προώθησα με ερωτήσεις μου και παρεμβάσεις μου, μία σειρά ζητημάτων για τους καρκινοπαθείς, τους νεφροπαθείς, τους πολύτεκνους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ανέδειξα τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση επίλυσή τους.

Και πολλά πολλά άλλα ακόμα.

Παράλληλα όμως, και αυτό το νιώθω ως ιδιαίτερη τιμή και παράσημο για την μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή, συνέβαλα ουσιαστικά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, στη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση  αλλά και τον σωστό προγραμματισμό της προμήθειας εξοπλιστικού υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με απόλυτο σεβασμό στον φορολογούμενο πολίτη.

Το έργο μου, μιλάει για μένα. Και το έργο μου ΔΕΝ έχει κομματική αναφορά, ούτε κομματικούς περιορισμούς. Το δίκαιο αίτημα θα το τρέξω, από όποιον και να είναι. Γιατί δεν είμαι βουλευτής μόνο για τους ψηφοφόρους μου αλλά για όλους τους πολίτες της Ημαθίας. Είναι καθήκον θεσμικό, είναι στάση ζωής και σκέψης βαθιά ανθρώπινη.
 
Να είμαι χρήσιμος στον πολίτη της Ημαθίας, αυτή είναι η φιλοδοξία μου. Για τον εργάτη, τον αγρότη, τον έμπορο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον πολύτεκνο, τη μητέρα, τον ασθενή, τον νέο, τον άνεργο.

Φίλες και φίλοι
Με ξέρετε και σας ξέρω. Σας έλεγα πάντα την αλήθεια και σας κοιτούσα στα μάτια.  
Ξέρω τον πόνο, ξέρω την ταλαιπωρία που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Είμαι ένας από σας και υποφέρω παραλλήλως. Ζω τις συνέπειες της χωρίς προηγούμενο ύφεσης.

Όμως οι θυσίες μας δεν πήγαν χαμένες. Θέλω να θυμίσω που βρισκόταν η χώρα όταν αναλάβαμε πριν μόλις 2 περίπου χρόνια. Είμασταν σε ελεύθερη πτώση και ψάχναμε τον «πάτο στο βαρέλι».
Εμείς βάλαμε πάτο στο βαρέλι. Με σκληρή δουλειά και τις θυσίες του Λαού.
Σταθεροποιήσαμε αρχικά την οικονομία, κατόπιν καταφέραμε άμεσα να πετύχουμε πλεονάσματα κόντρα σε κάθε προσδοκία και πλέον είμαστε στο επόμενο στάδιο με φανερά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Οι προϋπολογισμοί όλων των κρατών μελλών ελέγχονται πια από την Ευρώπη και τηρούνται κατά γράμμα. Ο ήδη ψηφισμένος προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει ανάπτυξη 4 %. !!

Είναι πράγματι εντυπωσιακό μετά από τόσα χρόνια ύφεσης που ζήσαμε όλοι με δραματικό τρόπο. Το 2015 είναι χρονιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Είναι ο καρπός των θυσιών μας. Το 2015 με την νέα Δημοκρατία στο τιμόνι θα είναι μια καλή χρονιά φίλες και φίλοι, θα είναι η ανάσα που τόσο περιμέναμε. Γιατί Η νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη ευθύνης.

Ο Ελληνικός Λαός παρασύρθηκε μια φορά το 2009. Γύρισε την πλάτη στον Κώστα Καραμανλή και έδωσε τα κλειδιά της χώρας στον Γιώργο Παπανδρέου του «λεφτά υπάρχουν».

Είδαμε όλοι τα ολέθρια αποτελέσματα.

Δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.

Προσωπικά δε δειλιάζω και συνεχίζω τον αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, για μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει με υπευθυνότητα να συνεχίσει το νοικοκύρεμα της χώρας και να την οδηγήσει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Έχω αποδείξει ότι ποτέ δεν ξέχασα το ρόλο που μου αναθέσατε όταν με εκλέξατε πρώτο Βουλευτή Ημαθίας. Και τιμώντας τη δική σας εμπιστοσύνη, θα δώσω τον αγώνα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, για μία Ημαθία πρωτοπόρα και ανταγωνιστική.

Σας ζητώ, από αυτό εδώ το βήμα, να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα στην Ελληνική Βουλή για τα δίκαια μας, τα όνειρα μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Δεσμεύομαι μπροστά σας, ότι θα συνεχίζω να είμαι η δική σου δυνατή και αξιόπιστη φωνή σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων. Ένας από εσάς, για σας.
Σας ευχαριστώ ολόψυχα».   

Post Bottom Ad

Σελίδες