Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας στο λόγο της αναβολής της Γέφυρας Κούσιου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας στο λόγο της αναβολής της Γέφυρας Κούσιου

Αναβολή πήρε το θέμα συζήτησης για την γέφυρα Κούσιου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βέροιας.

Οι απόψεις και οι όψεις των συμμετεχόντων στην συζήτηση του θέματος άλλαζαν διαρκώς καθώς και οι τόνοι της φωνής τους.

Ας δούμε πως εξελίχθηκε η απόφαση της αναβολής:

Την έναρξη του θέματος την έκανε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ.Α.Λαζαρίδης ,ο οποίος και εξήγησε τους λόγους για την αναγκαιότητα της νέας μελέτης και τους λόγους καθυστέρησης της παλαιάς μελέτης.

Η καινούργια μελέτη προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και θα έχει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα από ότι η αρχική. Επίσης θεωρώ μέγα λάθος την αρχική μελέτη καθώς και την όποια συνέχιση αυτής.Σαφώς και η νέα μελέτη έπρεπε να είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια.

Το λόγο πήρε ο κ.Σ.Καπράρας ,δικηγόρος του κ.Κούσιου,ο οποίος ήρθε και είπε πως ο κ.Κούσιος θέλει να ολοκληρωθεί η γέφυρα με την αρχική μορφή της που ήξερε ο ίδιος και όχι όπως παρουσιάζει η νέα δημοτική αρχή.
Θέλει να του γνωστοποιηθεί ο λόγος  της καθυστέρησης της κατασκευής της γέφυρας.ποιος ευθύνεται για τις όποιες αμέλειες της μελέτης που οδηγούν στην μη υλοποίηση της γέφυρας.
Καθημερινά διερωτάται ένα γιατί μέσα στο μυαλό του (ας σημειωθεί ότι ο κ.Κούσιος είναι και 82 ετών),από την στιγμή που υπάρχει το χρηματικό ποσό.
Δεν στηρίζει την αλλαγή μελέτης και εμμένει στην αρχική μελέτη για την κατασκευή μελέτη.
Ενημέρωσε επίσης ότι από εδώ και στο εξής τον κ.Κούσιο θα εκπροσωπεί ο κ.Π.Κουτόβας σε οποιαδήποτε συζήτηση με την δημοτική αρχή.

Ο κ.Α.Τσιάρας  ,μέλος της διαχειριστικής επιτροπής,τόνισε ότι η η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου έχει λήξει. Ότι πρέπει να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την αρχή και γι' αυτό ποιο συνετό είναι να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα με την ονομασία "Κούσιου",το οποίο θα ολοκληρώσει το έργο και θα το παραδώσει στον Δήμο μία πρόταση ,η οποία παλαιότερα είχε απορριφθεί.

Το λόγο πήρε ο κ.Βοργιαζίδης,δήμαρχος Βέροιας. λέγοντας πως είχε μια συνάντηση με τον κ.Κούσιο την Τρίτη και συμφώνησε μαζί του για την νέα μελέτη κατασκευής της γέφυρας αλλά κάποιοι έπειτα από την συνάντηση του άλλαξαν την γνώμη.Γι' αυτό το λόγο προτείνει να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος γιατί 
ναι  μεν  είναι αλήθεια ότι το θέμα της γέφυρας έχει κωλισιεργήσει πολύ αλλά ...
τώρα  πρέπει να γίνει ότι είναι να γίνει σωστά όχι όπως πρώτα.
Αναβολή γιατί δεν παίρνω ποτέ αποφάσεις εν βρασμώ.

Τότε ο κ.Π.Κουτόβας ήταν που ξεσηκώθηκε και φώναξε ότι όχι κ.Δήμαρχε δεν του άλλαξα εγώ την γνώμη και εσείς μην ξεχνάτε αυτό που σας είπε: "αν δεν μπορείτε να κάνετε την γέφυρα να μου επιστρέψετε πίσω τα χρήματα"

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της αναβολής του θέματος για το επόμενο Δ.Σ.

Post Bottom Ad

Σελίδες