Γ.Μπατσαρά-Η καθυστέρηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αγρότες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γ.Μπατσαρά-Η καθυστέρηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αγρότες



Το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος για την παραγωγή 2013 επαναφέρουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών Βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσα στους οποίους και η Γεωργία Μπατσαρά, που ζητούν τους λόγους της καθυστέρησης και την άμεση καταβολή του ΦΠΑ. Στην ερώτηση αναφέρουν:

«Σε πολλές  περιοχές της Χώρας και ιδιαίτερα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχει παρατηρηθεί  μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ στους Αγρότες ειδικού καθεστώτος για την παραγωγή 2013.
Η καθυστέρηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αγρότες των οποίων η αγωνία είναι έκδηλη για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία και πότε θα πάρουν τα αναλογούντα χρήματα.
Κ. Κ.  Υπουργοί,
Επειδή  ο σοβαρότερος λόγος για  την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ 2013  ήταν ο επανέλεγχος  που ξεκίνησε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Επειδή παρά το γεγονός ότι ο έλεγχος και ο επανέλεγχος  ολοκληρώθηκαν, οι αγρότες δεν έχουν  εισπράξει  ακόμη το ΦΠΑ
Επειδή η σχετική Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των απαραίτητων παραστατικών πρέπει να γίνεται η επιστροφή ΦΠΑ,  και σε περίπτωση  επανέλεγχου , η περίοδος αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει  τους έξη μήνες.
Επειδή  ολοκληρώνεται  η νέα καλλιεργητική περίοδος,  και αν δεν δοθεί λύση άμεσα, οι παραγωγοί που έχουν ανάγκη τα χρήματα της επιστροφής ΦΠΑ, τελικά θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί,
1. Γιατί καθυστερεί η επιστροφή ΦΠΑ καλλιεργητικής περιόδου 2013
2.  Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ  της σοδιάς 2013 στους δικαιούχους αγρότες;»

Post Bottom Ad

Σελίδες