Υπόψιν δήμου Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Υπόψιν δήμου Βέροιας



Η Βεργίνα το 1977, με την ανακάλυψη των Βασιλικών Τάφων από τον καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο , έγινε το επίκεντρο εθνικών και ξένων ΜΜΕ.

Από το 1996 , ο Αρχαιολογικός Χώρος της Βεργίνας προστατεύεται από την UNESCO , ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
      Σήμερα , το έτος 2014 , εν μέσω οικονομικής κρίσης για την χώρα μας παρατηρείται μια όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα για το τόσο σημαντικό χωριό της Βεργίνας αλλά και για την διαδρομή από Βέροια προς Βεργίνα. Θα σας αναφέρω κάποια προβλήματα αλλά καλύτερα να σας τα παρουσιάσω με εικόνες. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι η διαμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς περνάει αναπόφευκτα από όλα τα σύγχρονα επικοινωνιακά κανάλια ( τηλεόραση , ραδιόφωνο , ιντερνέτ κ.ά ). Στα πλαίσια του σύγχρονου αναπτυγμένου τουρισμού η εικόνα πλέον έχει υποκαταστήσει τα περισσότερα είδη τουριστικής προσέλκυσης. Οι κοινωνικές ομάδες επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα μέσα επικοινωνίας.
      Σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια διαπίστωση ότι οι τουρίστες επισκέπτονται κατά χιλιάδες τον Νομό Ημαθίας λόγω των σημαντικών ιστορικών , αρχαιολογικών , θρησκευτικών μνημείων . Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε από την άλλη μεριά αυτό τον τεράστιο αριθμό τουριστών απλά να περνούν και να εξαφανίζονται από τον νομό μας. Ενώ θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων του νομού ( καφετέριες , εστιατόρια , ξενοδοχεία κ.ά ) και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
      Στη Βεργίνα , συγκεκριμένα , η νέα δημοτική αρχή που ορκίστηκε αρχές Σεπτεμβρίου θα πρέπει και χρειάζεται να κάνει πολλά έργα. Προσωπικά δεν ξέρω αν έχουν περάσει μέχρι στιγμής από την μέρα της ορκωμοσίας τους από την Βεργίνα για να δουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί , αν και θα ήταν καλό να υπάρχει παρουσία κάποιου υπεύθυνου υπαλλήλου του Δήμου σε ένα χώρο που τον επισκέπτονται καθημερινά πάνω από χίλιοι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη.
     Κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα γραφεία πληροφοριών για τους τουρίστες στο δημοτικό παρκινγκ των αυτοκινήτων  , πινακίδες που κρύφτηκαν πίσω από τα δέντρα , άγρια βλάστηση να έχει καλύψει πεζοδρόμια και δρόμους , σπασμένες λάμπες , ξηλωμένα δάπεδα στον κεντρικό πεζόδρομο της Βεργίνας και η σήμανση για τον αρχαιολογικό χώρο να μην είναι σαφής και κατανοητή από τους τουρίστες με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να μην έχουν εύκολη πρόσβαση. Για όλα τα παραπάνω σας παρουσιάζω μερικές εικόνες.
     Τέλος , όλοι ξέρουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει , όμως αν κάτι σάπιο και εγκαταλειμμένο δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε και πόσο μάλλον να το λειτουργήσουμε , καλύτερα δεν είναι να το εξαφανίσουμε ?  Δεν νομίζω
ότι χρειάζεται κάθε μέρα οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στην Βεργίνα να βλέπουν την σαπίλα μας και από αυτή την εικόνα να βγάζουν τα συμπεράσματά τους για εμάς.

Φτωχοί μπορεί να είμαστε , «γύφτοι» όμως ΟΧΙ !!!  Ενόψει τηςεθνικής εορτής του ΟΧΙ , ας φωνάξουμε και οι νεοέλληνες το δικό μας ΟΧΙ σε καθετί που μας προσβάλει και δεν μας αρμόζει .

Ένας πολίτης της Βέροιας



Post Bottom Ad

Σελίδες