Αναγνώστης Βέροια...Όλο το ιστορικο κέντρο της πόλης μας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αναγνώστης Βέροια...Όλο το ιστορικο κέντρο της πόλης μας

Όλο το ιστορικο κέντρο της πόλης μας πρέπει να πεζοδρομηθει,οι δε οδοί Μητροπόλεως και Βενιζέλου να μονοδρομηθούν, αν και επιβάλλεται να πεζοδρομηθούν.
Άλλωστε,διαχρονικά, όλες  οι πρωτοβουλιες  των εκάστοτε Δημοτικων αρχών προς αυτό  κατατείνουν.
Στο κέντρο της πόλης μας δεν υπάρχουν μόνο καταστήματα.Υπάρχουν πολλές περισσότερες κατοικίες , οι ένοικοι των  οποίων κυριολεκτικά μαρτυρούν  από την  συμπεριφορά των καταστηματαρχών  οι οποίοι  συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες  των πεζοδρομίων, οδών,  πεζόδρομων.
Δεν είναι μόνο οι καφετέριες  με τα τραπεζοκαθίσματα,τις γιγάντιες ομπρέλες σκίασης, θερμάστρες υγραερίου κ.λ.π.,όπου σε πλήρη ανάπτυξη δεν μπορεί να περάσει κανεις πεζός,έχουν μάλιστα καταλάβει παντελώς ορισμένοι και όλο τον πεζόδρομο μόνιμα,με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, επεκτείνοντας έτσι την επιχείρησή τους παράνομα,χωρίς καμμία αρχή να αντιδρά.
Ο εμπορικός σύλλογος  σιωπά.΄Αλλωστε βασίζεται σε συμφωνίες κυρίων για τήρηση των κανόνων, οι οποίες φυσικά ουδέποτε τηρούνται.
έχουν μετατρέψει  ολόκληρο το κέντρο της πόλης σε ένα χώρο παράνομης και αλλοπρόσαλης  στάθμευσης.
 Στο πεζοδρομημένο εμπορικό  κέντρο σύντομα θα χρειαστούμαι πεζοδρόμια.Οι πεζόδρομοι έχουν περισσότερη κίνηση οχήματων  και από την οδρό Κεντρικής , τις δε βραδυνές ώρες , χώρος στάθμευσης.
Πώς να δουλέψει ο υπόγειος χώρος στάθμευσης κάτω από το Δημαρχείο αλλά και κάτω από την τέως δημοτική αγορά.Η μονοδρόμηση θα φταίει???
Η αυτοψία που έκανε ο κ.Δήμαρχος Βέροιας, απέδειξε περίτρανα ότι  η μονοδρόμηση δεν επαρκεί.Απαιτείται  η πεζοδρόμηση.
Και να φανταστεί κανείς ότι από την προηγουμένη σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση (υπάρχουν φυσικά και οι σχετικές πινακίδες)τοποθετήθηκαν έξτρα  πινακίδες απαγόρευσης της στάθμευσης ,με κορδόλες και σημειώματα για απαγόρευση  της στάθμευσης, για να διέλθει το λεωφορείο της αυτοψίας συνοδεία μάλιστα και περιπολικών της αστυνομίας.
Τι έπρεπε να τοποθετηθει εάν επιτρεπόταν η στάθμευση?
Και σχετικά με το λεωφορείο.Πως δεν διάλεξαν μεγαλύτερο. Έπρεπε να κάνουν την αυτοψία  με μεγαλύτερο λεωφορείο.Πως και δεν πήραν το «σπαστό»,σαν αυτά της Θεσσαλονίκης.Τότε έπρεπε να προπορεύεται μπουλντόζα.
Αυτά τα λίγα
Ένας πιστός αναγμνώστης  σας

Post Bottom Ad

Σελίδες